3FM nieuws

Ed Sheeran flikt het weer in Amsterdam

foto: Foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Ed Sheeran flikt het weer in Amsterdam

De rossige Engelsman staat deze week twee keer in de Amsterdamse Johan Cruijff Arena, waarvan de eerste keer gisteren (28 juni) was. Zoals we hem kennen: Hijzelf, zijn gitaar en een loop-station. Ondanks dat het een mega-groot stadionconcert is, voelt het bij Ed Sheeran altijd alsof je nog steeds in een pub of kleine woonkamer zit. 3FM-dj Olivier Bakker was naar het eerste concert en kwam tot de volgende conclusies:

>> Vandaag doet 3FM een Ed Sheeran pre-party tussen 18:00 en 19:00 - een uur vol verzoekjes. Intunen, dus!

De show

Zoals Ed het eigenlijk altijd doet: in zijn eentje met zijn gitaar. Hij weet elke keer weer de hele zaal te betoveren met zijn zoete liedjes. En die waren er. De voorste ring is gevuld met fans die alles woord voor woord kunnen meezingen. Keihard meezingen, dat was namelijk het credo van de avond. Zing alles mee en vergaap je aan wat er zich voor je afspeelt. Op het podium staat namelijk één van de grootste sterren van de wereld. En wat pakt hij ons allemaal in.

De shoutout naar supervriendjes en supervaders

Ed Sheeran heeft goed door welke mensen er zijn voor de mensen die er écht willen zijn. Snap je het nog? Nee? Dat dacht ik al. De zanger begon in zijn set over de 'supervaders en supervriendjes', oftewel de mensen die eigenlijk niets met zijn muziek hebben en er toch staan samen met de vriendinnetjes en dochters. Daar had hij groot respect voor en zei: 'nu jullie er toch zijn, probeer ervan te genieten!'

Het loop-pedaal

Wat voor Ronnie Flex zijn autotune is, wat Bas Bron voor De Jeugd van Tegenwoordig is, zo is het ook met Ed Sheeran en zijn loop-pedaal. Zijn grote stadiontours doet hij namelijk in zijn eentje (soms met een gastartiest zoals Beyoncé in Cardiff OMG), zijn gitaar en zijn loop-pedaal. Hij rijgt hiermee alle geluiden van zijn gitaar en stem achter elkaar in een oneindige loop. Kloppend, rammend en hijgend maakt hij van een klein liedje een ware meestamper. Een vakman met een uniek instrument.

Het moment

De gastartiest van de avond, we kennen hem allemaal, we kunnen zijn grootste hit allemaal meezingen: ROBBIE WILLIAMS! En daar was hij ineens. Toch een lekker extraatje! Kijk hieronder hoe dat ging:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De afsluiter

'You need me, I don't need you', van zijn eerste album. Na de nodige ballads van de avond is een rappende Ed Sheeran echt een hele toffe afsluiter. Je verwacht het, hij doet het. Conclusie: wat ons betreft mag hij nog een derde keer met deze tour langs Nederland komen!

Foto's: Nathan Reinds

Ster advertentie
Ster advertentie