3FM nieuws

Beluister hier de nieuwe track van Bastille: 'Quarter Past Midnight'

  1. Nieuwschevron right
  2. Beluister hier de nieuwe track van Bastille: 'Quarter Past Midnight'

Er gingen al een tijdje wat hints rond op het internet die afgelopen week eindelijk werden bevestigd: Bastille brengt een nieuwe single uit! De track heet 'Quarter Past Midnight' en je beluistert 'm hieronder.

Het is alweer twee jaar geleden dat het tweede album Wild World uitkwam als opvolger van het enorm populaire Bad Blood uit 2013. Tussendoor kreeg de wereld nog een fijn filmsnackje in de vorm van 'World Gone Mad', en nu is er 'Quarter Past Midnight'.

Frontman Dan Smith was in aanloop naar de single release de hele week vervangend radio-dj op BBC Radio 1, in de plaats van Annie Mac. Prima stukje promo, zo vlak voordat je je nieuwe werk de wereld inslingert. En natuurlijk de perfecte manier om alvast lekker alle fans alvast gek maken met spanning.

'Quarter Past Midnight'

Maar woensdagavond was 'ie daar dan eindelijk: 'Quarter Past Midnight'. De track is lekker upbeat en hij neemt je mee op een nachtelijk avontuur in de stad. Dan over de track: "It's about trying to capture that moment of a night out. Some people are gonna go home, for some this is just the beginning. I wanted to try and capture that sense of excitement, and that rush. It’s way easier to escape in the night time, there’s a parallel universe that exists."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Festivalzomer

De band gaat deze zomer heel wat festivals af, maar helaas vooralsnog niet in Nederland. Wel staan ze op Sziget Festival in Budapest, een plek waar ieder jaar toch altijd veel Hollanders te vinden zijn. Je beste kans is dus dat je ze daar gaat zien. Met hopelijk nog veel meer nieuw werk!

Ster advertentie
Ster advertentie