3FM nieuws

Bastille bezorgt hun fans met 'Reorchestrated' een bijzondere avond

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Bastille bezorgt hun fans met 'Reorchestrated' een bijzondere avond

Hoe klinken 'Pompeii' en 'Things We Lost In The Fire' met strijkorkest en koor? Dat liet de Britse band woensdagavond horen in TivoliVredenburg in Utrecht, met hun Reorchestrated-tour.

Klokje erbij?

De Grote Zaal van TivoliVredenburg is goed gevuld met Bastille-fans, jong en oud. Om 21:00 uur moet de Britse band beginnen en een minuut na negenen staat het publiek al ongeduldig om zich heen te kijken. Waar zijn ze, komen ze nou nog?! Gelukkig hoeven ze niet lang te wachten, de band begint slechts een paar minuutjes later!

Het licht dimt en het strijkorkest komt op, gevolgd door een koor en natuurlijk Bastille zelf. Ze worden ontvangen met een oorverdovend gejoel (nee niet gegil, dat komt pas later).Intiem

Normaal gesproken klinken de tracks van Bastille bombastisch en heel even is het dan ook gek om zo'n uitgeklede versie te horen van hun grootste hits. Maar je wordt vrijwel direct meegenomen in de gospelachtige vibe. Het klinkt heel intiem.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De allerliefste fans

De meest fanatieke fans bevinden zich natuurlijk helemaal vooraan, op een meter afstand van hun held Dan Smith. Het zijn fans zoals fans zouden moeten zijn. Bij het eerste nummer staan ze al vrolijk mee te klappen en bij het tweede liedje werpen ze zichzelf de lucht in. Springen kunnen ze wel!

"DAN I WANT YOUR BABIES!"

Na vijftien minuten, tussen twee liedjes in, galmt de eerste "DAN, I WANT YOUR BABIES!" door de Grote Zaal. Er worden nog wat andere dingen geroepen ("DAN, I LOVE YOU!") en één meisje krijgt het zelfs voor elkaar dat de zanger met haar telefoon aan de haal gaat. Enthousiast filmt ze zichzelf met haar vrienden voor het podium, tot Dan enthousiast de smartphone uit haar handen trekt en zichzelf on stage filmt. Dat zullen ongetwijfeld vette beelden zijn geworden...

Foto's: Nathan Reinds
Ster advertentie
Ster advertentie