3FM nieuws

Indian Askin stopt in huidige samenstelling

  1. Nieuwschevron right
  2. Indian Askin stopt in huidige samenstelling

"Indian Askin stopt in de huidige samenstelling", dat laat de band weten in een bericht op hun socials.

"De reden is dat de samenwerking binnen de band afgelopen tijd moeizaam was en de vertrekkende leden geven er de voorkeur aan om ieder hun eigen weg te gaan."

6 succesvolle jaren

De vertrekkende bandleden (drummer Ferry, bassiste Jasja en toetsenist Bart) hebben aangegeven na 6 jaar niet meer door te willen met de band. In de afgelopen jaren had de band veel successen en speelde onder andere op festivals als Lowlands, Pinkpop, Zwarte Cross en Eurosonic/Noorderslag.

Frontman en oprichter Chino Ayala is aan het nadenken over de toekomst van Indian Askin en zal binnen afzienbare tijd beslissen hoe hij door wil gaan.

3FM Talent / sea of ethanol

In 2016 benoemt 3FM de band tot 3FM Talent met de track 'Really Wanna Tell You', een uptempo postpunk-track van hun eerste album Sea of Ethanol waarna ze ook langskomen bij That's Live (als je goed kijkt zie je manager en oud-gitarist van Kane Dennis van Leeuwen nog even langskomen).

Check hier ook nog het 33 vragen interview met frontman Chino.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fuck it mentaliteit

Naast twee albums, een EP én een bijzondere collectie aan singles was de band vooral bekend om hun uit de bocht vliegende-liveshows. Shows die vaak werden onderbroken door gesprekken die Chino hield met het publiek. Vaak met overdreven Amsterdams accent en een fuck it-mentaliteit op het podium, waar je 'U' tegen zegt. Een typische avond Indian Askin kwam met een bak zelfvertrouwen en pils. You hate it or you love it.

Check hier het interview dat 3FM-dj Sander Hoogendoorn deed met de band na het uitkomen van een eenmalige opname of check hier de recensie van de single Deep End, die werd omgedoopt tot 3FM Megahit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Terugblik

Nog even nagenieten van alles wat Indian Askin is?

- Indian Askin-show tijdens 3FM Maand van de Livemuziek
- Interview 3voor12 na uitkomen tweede album 'Another Round'
- Indian Askin met 'Crazy' op Paaspop 2016
- Indian Askin met 'Better One' op Lowlands 2016
- Indian Askin met 'On & On' in de 3FM Live Box
- Indian Askin covert 'Born on the Bayou' van Creedence Clearwater Revival tijdens de 3FM Vrijheidssessies

Indian Askin tijdens 3voor12 Song van het Jaar 2019

STATEMENT

"Indian Askin wil alle trouwe fans en volgers, onze manager Dennis van Leeuwen (Day Four Management), onze producer Peter Kriek, onze crew, onze boeker Roel Coppen (Friendly Fire), het team van ons oude label Warner Music Benelux, het team van ons huidige label Caroline, onze plugger Joris Tromp en het team van onze publisher Cloud9, onze vormgevers Bert en Viv van Shop Around en ontwerp duo SchepersBosman bedanken voor hun ongelooflijke inzet en geloof in de band."

Ster advertentie
Ster advertentie