3FM nieuws

'Deep End' van Indian Askin is de 3FM Megahit

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Deep End' van Indian Askin is de 3FM Megahit

Another Round

Op hun tweede album Another Round laat Indian Askin zich wederom bedienen, maar heeft zelf ook genoeg te zeggen. Je hoorde ze al vaker langskomen op 3FM met 'On and On' en 'I Feel Something'. Maar met 'Deep End' hebben ze hun eerste 3FM Megahit te pakken!

De track 'Deep End' is inmiddels al 6 jaar oud. De eerste demo was te vinden via YouTube met een zelfgemaakte clip. Tijdens de tour rondom het tweede album werd het al vaker gespeeld en als 'nieuw' aangekondigd. Inmiddels heeft het nummer een elektronische facelift gekregen en klinkt het zoals we Indian Askin kennen. Ietwat rammelend, melodisch sterk, net niet uit de bocht vliegend en gruizig als altijd. Het nummer is te vinden op de gelijknamige EP van de band, die zes nummers telt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Waarzeggers moet je nooit geloven

In het eerste deel van de track hoor je Chino schreeuwen over de voorspellingen van een oude zigeunerwaarzegster. In het tweede deel gaat hij daar weer tegenin door te zeggen dat ze stonk en toch al te oud was om nog iets zinnigs te vertellen. Toch zit er in de refreinen alleen maar duisternis, lijkt het: "you went out for a swim // now you’re stuck in the deep end // you want to play the game // but you suck at defence".

Wil je meer nieuwe muziek? Check dan de 3FM Now Playing-lijst met o.a. Coldplay, Tame Impala en S10!

Ster advertentie
Ster advertentie