3FM Serious Request
NTR

38 vergunningen voor >100 plaatsen. Er komt veel kijken bij de voorbereidingen van 3FM Serious Request: The Lifeline

foto: Bullet-ray
  1. Nieuwschevron right
  2. 38 vergunningen voor >100 plaatsen. Er komt veel kijken bij de voorbereidingen van 3FM Serious Request: The Lifeline

Nog iets minder dan een week en dan begint het: 3FM Serious Request: The Lifeline. De voorbereidingen zijn al in volle gang en daarom zijn er in deze nieuwe Unseen Heroes twee mensen te gast die daar alles over kunnen vertellen.

Want hoe wordt The Lifeline eigenlijk georganiseerd en geproduceerd? Wie werken er achter de schermen om ieder jaar weer een mooi bedrag op te halen voor het Rode Kruis? In deze podcast vertellen zakelijk leider Patrick van der Tol en inhoudelijk projectleider Ilja Maintz je alles over The Lifeline, veranderingen, de route en de eindshow.

Benieuwd naar de hele podcast? Beluister hem hier en lees verder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luister de podcast ook via NPO Podcast, Apple Podcasts & Stitcher.

Slapeloze nachten en post-its naast het bed

Ilja en Patrick zijn al maanden bezig met de voorbereidingen voor The Lifeline, die op 18 december weer van start gaat. Er was dus genoeg tijd om dingen te verbeteren en veranderen ten opzichte van vorig jaar. Wist je bijvoorbeeld dat de route van Goes naar Groningen van straatje tot straatje is gereden, om te kijken of de route wel geschikt was? Ilja: "We kwamen er bijvoorbeeld achter dat er op Google Maps een bepaalde straat stond, maar dat deze er in werkelijkheid helemaal niet was."

En zo kom je er dus ook achter dat sommige plekken nu een ander doeleinde hebben dan op de kaart vermeld staat. Patrick: "Tijdens deze editie hebben we verschillende chequepoints, waar het wandelteam iedere zes uur wisselt. En er was één plek, een carpoolplaats, die als beoogd chequepoint vermeld stond. Maar toen we daar eenmaal kwamen, bleek het geen carpool plaats meer te zijn, maar een plek waar ontmoetingen plaatsvinden tussen mensen waar je liever geen chequepoint van wilt maken." Tja, waar zo'n testroute al niet goed voor is...

The Lifeline staat op dit moment in de basis en vorm al, zeggen Patrick en Ilja. Maar er wordt nog steeds veel geschoven en er moet ook nog veel gebeuren. "Ik schrik nog steeds af en toe wakker, en heb post-its naast mijn bed om alles meteen op te schrijven," aldus Ilja.

Scootmobiel

Dat je aan álles moet denken en dat voor de kleinste dingen een vergunning aangevraagd moet worden, daar zijn Patrick en Ilja inmiddels van op de hoogte. Tijdens The Lifeline wordt alles vastgelegd en na de zogeheten 'neusgatenshots' van vorig jaar, is dit jaar het camerawerk íets aangepast, zodat het beeld stabieler is. Zo dragen de dj's geen camera's meer op hun rug, maar zijn er speciale camerawagentjes die de lopers mooi in beeld brengt. Zo geregeld, zou je denken. Maar niets is minder waar.

Patrick: "Niet elke auto of wagentje mag zomaar op de stoep of op het fietspad rijden, daar moet je normaal gesproken ontheffing voor aanvragen. Voor je in beeld hebt welke wagen je wel en niet op de stoep of fietspad wil hebben, ga je al het vergunningstraject in. Uiteindelijk zijn we terecht gekomen bij een soort scootmobiel, waarbij we een camera plaatsen op het achterste stel. Die mag op de stoep rijden en wordt bestuurd door een chauffeur. Zo zorgen we ervoor dat we altijd een strak beeld hebben."

Eindshow

Net zoals ieder jaar, vindt op 24 december ook de eindshow plaats. Dit jaar zal deze zijn op de Ossenmarkt in Groningen, de stad waar de lopers eindigen. De eerste namen voor de eindshow zijn al bekend, dus luister snel de podcast om te horen wie er zullen staan. En de toegang is gratis, dus zet de datum alvast in je agenda!

Doel

3FM Serious Request: The Lifeline komt dit jaar in actie voor slachtoffers van mensenhandel. Samen met het Rode Kruis wordt dit jaar weer geld opgehaald om deze mensen te helpen. Wil je meer informatie of zelf in actie komen? Ga dan naar 3FM.nl/seriousrequest.

Ster advertentie
Ster advertentie