3FM nieuws

Lewis Capaldi doet in Amsterdam precies waar hij goed in is

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Lewis Capaldi doet in Amsterdam precies waar hij goed in is

Wat dat is? Humor en sarcasme afwisselen met zijn krachtige popsongs over gebroken harten en nieuwe liefdes. De duizenden koppeltjes die in de zaal stonden hadden op donderdag 13 februari de beste pre-valentijnsdag-party van hun leven.

Opkomst

Iedereen kent de beroemde opkomsten van Lewis. Op Glastonbury kwam hij op als Liam Gallagher, maar er hebben bijvoorbeeld ook geldkanonnen de revue gepasseerd. Hoe hij 't gister deed? Hij startte met 'The Sound Of Silence' van Simon & Garfunkel. "Hello darkness my old friend, I've come to talk with you again... I'M JUST KIDDING!" Waarna er een pompende 90s beat wordt ingezet en de lichten standje strobe machine gaan.

Een treffende voorbode voor wat er de komende anderhalf uur gaat volgen. Lewis is een hilarische mix van dramatische liefdesliedjes en puur cynisch sarcasme. "I'm gonna come out and sing songs about my feelings tonight," legt hij uit. "But I have to warn you. I also talk a lot of shit inbetween songs." Aan het enorme gejuich uit de zaal te horen zal niemand dat wat uitmaken.

De liedjes

Het publiek bevestigt nogmaals hoe groot Lewis Capaldi inmiddels is. Ieder liedje wordt uit volle borst meegezongen en de Britse zanger maakt daar gretig gebruik van door de microfoon in bijna ieder liedje wel tot de menigte te richten. Maar de allergrootste hit waar iedereen natuurlijk op zat te wachten was 'Someone You Loved'.

Het nummer zit verstopt aan het eind van de show en krijgt een extra randje omdat de track vandaag de 1 miljard streams op Spotify heeft behaald. En dat moet gevierd worden, geheel op Capaldi-wijze. Hoe dan vraag je je af? Nou met deze prachtige poster hieronder!

Gelukkig hebben we de foto's nog!
Alle foto's: Ben Houdijk
Ster advertentie
Ster advertentie