3FM nieuws

Halsey haalt het verhaal van Romeo en Julia naar 2017

  1. Nieuwschevron right
  2. Halsey haalt het verhaal van Romeo en Julia naar 2017

Het meisje van 'New Americana' is het afgelopen jaar hard bezig geweest met het schrijven van 'radio-proof muziek', mede door haar samenwerking met The Chainsmokers. Je hoort haar track 'Now Or Never' nu op 3FM en waar de inspiratie vandaan komt... Dat lees je hier!

Op jacht naar USB-sticks

Halsey's tweede album heet Hopeless Fountain Kingdom en komt uit op 2 juni 2017. Als onderdeel van haar album-aankondiging verstopte Halsey negen USB-sticks in verschillende wereldsteden. Op ieder stukje stond een gedeelte van het artwork, waarmee haar fans dus Halsey's nieuwe look konden ontcijferen. Iedereen ging als een razende op zoek, uploadde foto's van de USB-sticks en al snel was het een picture perfect.

'Now Or Never'

Hopeless Fountain Kingdom is, net als voorganger Badlands, een conceptalbum. Het is een soort moderne versie van Romeo en Julia, vertelt Halsey. Een versie die ze baseert op een oude relatie van haar, waarin ze een gedeelte van zichzelf 'doodde' om bij haar vriend te kunnen zijn. 'Now Or Never' is het eerste puzzelstukje in het albumverhaal. Halsey had haar debuut als regisseur bij het maken van de video, dus ze kon alles precies laten zien zoals ze het zelf voor zich zag.

"De video van 'Now Or Never' is onderdeel van een lang verhaal over twee mensen die verliefd zijn, ondanks dat ze uit elkaar gedreven worden door verschillende dingen. Op zichzelf gaat het liedje over twee ongeduldige lovers, maar in de context van het album gaat het over iets veel groters." - Halsey

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Halsey over The Chainsmokers

Met haar debuutalbum Badlands scoorde Halsey de hit 'New Americana', maar verder zag ze zichzelf vooral als een alternatieve zangeres. Een beetje achter de schermen, niet per se geschikt voor de radio. Totdat ze The Chainsmokers tegen het lijf liep. Ze maakte het nummer 'Closer' en schoot in één klap naar de top van de wereldwijde hitlijsten. Nu wil ze zelf ook nummers schrijven die een breed publiek aantrekken: " 'Closer' gooide me in het diepe en liet me anders naar muziek kijken. Ik kan echt wel radiomuziek schrijven, hopelijk kan ik dat op mijn nieuwe album bewijzen."

We gaan het zien op 2 juni! Tot die tijd hoor je in ieder geval 'Now Or Never' van Halsey iedere dag op 3FM.

Ster advertentie
Ster advertentie