3FM Megahit

Halsey scoort haar eerste 3FM Megahit

  1. Nieuwschevron right
  2. Halsey scoort haar eerste 3FM Megahit

Oh lord! De 20-jarige Ashley Frangipane heeft heel 3FM besmet met het 'New Americana'-virus.

'New Americana' is een track van de Amerikaanse Ashley Frangipane, een singer-songwriter die op 17-jarige leeftijd is begonenn met zingen omdat ze graag gehoord wil worden. Nou, we kunnen wel concluderen dat ze lekker bezig is, want bij 3FM wordt ze zéker gehoord!

Michiel is de aanstichter

De verspreiding van het 'New Americana'-virus begon bij Michiel toen hij in de late uurtjes op 3FM voor Roosmarijn inviel in 3voor12 Radio. Daar draaide hij het liedje. Later ging hij het nummer ook in zijn eigen programma MetMichiel draaien. En zo heeft het virus zich langzaam maar zeker verspreid bij 3FM.

Toen bij de DJ-meeting werd gesproken over de nieuwe Megahit en iedereen gelijk zong: "Raised on Biggy and Nirvana" was de boodschap wel duidelijk: 'New Americana' moet de nieuwe 3FM Megahit worden.

Wie is Halsey?

Halsey komt uit de Verenigde Staten en bracht drie jaar geleden al een track uit, 'Ghost'. Twee jaar later, in 2014, tekende ze bij haar huidige label (Astralwerks). Er volgde een EP (Room 93) en een debuutalbum (Badlands), dat afgelopen augustus verscheen.

Wie zijn de 'New Americana'?

De track van Halsey gaat over jongeren van nu, die deel uitmaken van een generatie die is opgegroeid met een popcultuur die zo invloedrijk is dat diversiteit hen niet meer afschrikt, zoals bij hun ouders wel het geval was.

"We're more accepting of different walks of life. So I think the New Americana is racially ambiguous, people who are proud of their culture and they own it, possibly not from a binary of gender." - Halsey tegen MTV News

Een stukje tekst uit het nummer:

"We are the new Americana,
High on legal marijuana,
Raised on Biggie and Nirvana,
We are the new Americana."

Check de videoclip hieronder.

Halsey - 'New Americana'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Halsey naar Nederland

Wil je Halsey een keer live zien? Dat kan! Ze staat 26 februari in de Melkweg in Amsterdam. Het slechte nieuws is alleen dat de tickets vanochtend in de verkoop gingen en razendsnel uitverkocht waren...

>> Check alle 3FM Megahits

Ster advertentie
Ster advertentie