3FM nieuws

Het was Syntherklaas-avond en 3voor12 pakte de cadeautjes uit

  1. Nieuwschevron right
  2. Het was Syntherklaas-avond en 3voor12 pakte de cadeautjes uit

Synthesizers zijn sinds hun komst niet meer weg te denken uit de muziekwereld. Van pop tot rock, van hiphop tot zelfs country... Je vindt 'm echt overal.

De allereerste synthesizer dateert uit 1876 en werd gemaakt door één van de uitvinders van de telefoon: Elisha Gray. De eerste commercieel verkrijgbare synthesizer kwam in de jaren zestig pas op de markt. Die werd opgepikt door o.a. leden van The Beatles. De bekendste synths worden gemaakt door bijvoorbeeld Moog, Roland, en Yamaha.

Nu nog steeds dan?

Jazeker, nu nog steeds! Een band die er graag gebruik van maakt is het Amsterdamse EUT, die trouwens deze week ook genomineerd werd voor een Edison Pop in de categorie Beste Nieuwkomer. Daarom belt Eva tijdens de Syntherklaas-uitzending met toetsenist/bassist Sergio Escoda, die een liefde ontwikkelde voor het instrument tijdens zijn studie.

Synth kan de bas doen

De synthesizer die je hoort in 'Look (Who Has Decided After All)' is bijvoorbeeld een Juno 60. Voor de bas gebruikt hij vaak een synthesizer die Sergio liefkozend 'Jennifer' noemt. Het moet even gezegd worden: een Synth kan de bas doen!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3voor12 Syntherklaas special

Wil je de hele synthesizer uitzending van 3voor12 Radio terugluisteren? Dat kan hier!

EUT speelde onlangs nog bij 3FM een electro-house versie van hun single 'Bad Sweet Pony'. Met nóg meer synthesizer!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie