3FM nieuws

Andres Stemt Wijzer: arbeidsmarkt en wage gap

  1. Nieuwschevron right
  2. Andres Stemt Wijzer: arbeidsmarkt en wage gap

Andres Stemt Wijzer! Althans, dat is de bedoeling. In deze YouTube-serie gaat 3FM-dj Andres Odijk samen met luisteraars op zoek naar stemadvies aan de hand van belangrijke thema's voor jongeren.

In deze aflevering: de arbeidsmarkt.

Hiervoor gaat hij langs bij Svasti. Zij vindt het bizar dat er nog steeds situaties zijn waarin vrouwen minder verdienen dan hun mannelijke collega’s in dezelfde functie.

Praten over geld kan al helpen, maar dat is niet altijd aan de orde.

Daarom vanuit Svasti de vraag: zijn er partijen die hier beleid over maken? Waar moet zij op stemmen om dit anders te zien?

Om dat uit te zoeken neemt Andres haar mee naar Den Haag. Daar spreken zij af met Heleen Wever van Prodemos. Heleen ademt politiek en heeft zich speciaal voor Svasti helemaal verdiept in de politieke kant van het probleem.

Binnenhof

Goed nieuws: er is al het één en ander gebeurd op dit vlak. Maar toch nog niet genoeg, volgens Svasti. Gelukkig staat er wel het een en ander over in de verschillende partijprogramma’s. Niet alleen de gevestigde partijen, maar ook nieuwe partijen hebben een mening hierover.

Ben jij benieuwd welke partij wat precies vindt over dit onderwerp? Bekijk de hele aflevering hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Klimaat

In de vorige aflevering besprak Andres het thema 'klimaat' met luisteraar Tijmen. Welke partijen willen hier de grootste stappen in maken? Check de aflevering hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie