3FM nieuws

Andres Stemt Wijzer: klimaat en opwarming aarde

  1. Nieuwschevron right
  2. Andres Stemt Wijzer: klimaat en opwarming aarde

Andres Stemt Wijzer! Althans, dat is de bedoeling. In deze YouTube-serie gaat 3FM-dj Andres Odijk samen met 3FM-luisteraars op zoek naar stemadvies aan de hand van belangrijke thema's voor jongeren. In deze aflevering gaat het over het klimaat.

Het blijft een dingetje, dat klimaat. Gaan we die klimaatdoelen ooit wel halen? Tijmen maakt zich hier zorgen over. Hij schrok zich kapot van de video's van de bosbranden in Australie en van het grote deel van de Amazone dat is weggevaagd.

Om er achter te komen hoe partijen dit wereldprobleem willen oplossen, neemt Andres Tijmen mee naar Den Haag. Daar spreekt hij af met Heleen Wever van Prodemos. Zij heeft zich verdiept in alle partijprogramma's.

Binnenhof

In ongeveer alle partijprogramma's gaat het over het klimaat. Dit is omdat ongeveer twee derde van de kiezers aangeeft het een groot issue te vinden, waar zij hun stem op gaan baseren. Dat kan je als politieke partij uiteraard niet negeren. Partijen zijn het alleen niet eens over hóe het aangepakt moet worden. Van "klimaat is het natuurlijke proces van de aarde" tot "in 2030 moet Nederland klimaatneutraal zijn".

Ben je benieuwd welke partij welk standpunt heeft met betrekking tot klimaat? Bekijk dan hieronder de volledige aflevering!

Meer verkiezingsnieuws checken?

GA NAAR 3FM.NL/VERKIEZINGEN

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wonen

In de vorige aflevering besprak Andres het thema wonen met Melissa. Zij valt tussen wal en schip in het vinden van een huis. Welke partijen willen dit probleem aanpakken? En hoe?

Check de vierde aflevering hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie