3FM nieuws

Corona-app: daar is ie dan!

  1. Nieuwschevron right
  2. Corona-app: daar is ie dan!

Na lang wachten, is hij er dan eindelijk: de veelbesproken corona-app. De ‘CoronaMelder’ zal het makkelijker maken voor het GGD om het contactonderzoek uit te voeren. De app maakt gebruik van bluetooth en op die manier zullen mensen om je heen die de app ook gebruiken worden geregistreerd.

Hoe werkt het?

Wanneer je de CoronaMelder hebt gedownload, geef je toestemming om bluetooth te gebruiken. Via bluetooth zullen alle andere gebruikers die bij jou in de buurt zijn geweest dan worden geregistreerd in de app. Als je dus positief getest bent op het COVID-19 virus, kun je via de app makkelijk zien wie in die periode bij jou in de buurt is geweest. Ook zullen mensen die bij jou in de buurt zijn geweest automatisch een melding krijgen, maar dit werkt nu alleen nog in de testprovincies.

Drenthe en overijssel zijn testprovincies

De app is al te downloaden in heel het land, maar werkt nog niet in elke provincie. Als je de app hebt gedownload en toestemming hebt gegeven aan GGD, worden wel alle contacten al geregistreerd, maar wanneer iemand is besmet met het virus krijgt diegene nog niet een melding. Die meldingen worden in eerste instantie alleen verzonden in de testprovincies Drenthe en Overijssel. Vanaf 1 september wordt de app landelijk ingezet.

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie