3FM nieuws

Natuur na coronacrisis: "Als we onvoldoende doen aan de klimaatcrisis, worden de nare gevolgen erger"

  1. Nieuwschevron right
  2. Natuur na coronacrisis: "Als we onvoldoende doen aan de klimaatcrisis, worden de nare gevolgen erger"

De coronacrisis raakt ons allemaal, maar heeft ook invloed op de natuur. De lucht werd schoner, maar doet de overheid wel genoeg om dat zo te houden? Journalist Jelmer Mommers vindt van niet: "Als je tóch superveel gaat investeren als overheid, kun je dat ook doen. Tot op heden is dat nog niet gebeurd," vertelde hij in Sanders Vriendenteam.

Door de coronacrisis zouden we meer tijd hebben om te investeren in een betere natuur. Jelmer vergelijkt het met een deadline of examen: "Ineens wordt die deadline of examen een maand opgeschoven. Je hebt meer tijd, meer ruimte. In het geval van corona: we hadden ineens meer geld te besteden om de hele economie te stimuleren."

Gevolgen klimaatverandering

Jelmer waarschuwt voor wat er de komende maanden en jaren gaat gebeuren als we niet iets doen aan de klimaatcrisis. "Als we onvoldoende doen aan de klimaatcrisis worden al die gevolgen van klimaatverandering, de hittegolven, de zeespiegelstijging, de droogte, alleen maar erger", zei Jelmer bij Sander. Deze crisis is volgens Jelmer juist hét moment om er iets aan te doen: "We moeten de klimaatcrisis toch aanpakken, maar nu kunnen we het versneld doen."

Benieuwd naar het hele gesprek? Luister het hieronder terug.

Ster advertentie
Ster advertentie