Naar homepage
Vera On Track (NTR)

Hoe organiseer je concerten in coronatijd?
NTR

foto: Bullet-ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe organiseer je concerten in coronatijd?

Afgelopen zaterdag mochten we eindelijk weer aanwezig zijn bij liveconcerten. We waren in TivoliVredenburg waar Remme en Someone speelden.

We spraken meteen met Doortje Hiddema (assistent programmeur) en Suzanne van Egmond (hospitality producent) hoe dat nou werkt: het organiseren van concerten in coronatijd.

Hoe organiseer je concerten in coronatijd? TivoliVredenburg vertelt!

De afgelopen tijd zijn er veel shows verplaatst, gecanceld, nog meer verplaatst en nog meer gecanceld. TivoliVredenburg heeft op dit moment 'Walk The Line' lopen, een tour waarbij je langs alle zalen komt en waar in elke zaal iets anders te zien is. Hoe gaat dat nu in zijn werk?

Suzanne: “We zijn in de voorbereiding vooral bezig geweest met schema’s naast elkaar te leggen: hoe komen we uit, hoe lopen de pauze’s, waar komt niemand elkaar tegen?”

Zowel in de voorbereiding als in de uitvoering is gebleken dat dit werkt en daarom wordt er nu gekeken of de shows ook langer kunnen en of er meer bezoekers mogen komen. Stapje voor stapje dus.

Nauw contact

Ook bij de concerten in TivoliVredenburg wordt onderling nauw contact gehouden of alles goed verloopt, als er bijvoorbeeld een soundcheck uitloopt, heeft dit ook weer gevolgen voor de rest. Gelukkig gaat dat allemaal goed. Maar een biertje halen aan de bar, hoe gaat dat precies nu? “We zijn inderdaad aan het kijken hoeveel barren en kassa’s er open moeten en hoe gaan we de rijen laten verlopen.” Door de versoepelingen mogen er steeds meer mensen binnen, dus er moet ook steeds opnieuw gekeken worden naar de schema’s en of het nog werkt.

En wat ze bij TivoliVredenburg nou het meeste hebben gemist de afgelopen tijd? Doortje: “De energie die je krijgt van livemuziek. Dat is iets wat je niet ergens anders voelt.”

Ster advertentie
Ster advertentie