3FM nieuws
NTR

Waltzburg en Áslaug over corona-proof optreden: "Mensen moeten gewoon écht luisteren"

foto: Sjors Evers
  1. Nieuwschevron right
  2. Waltzburg en Áslaug over corona-proof optreden: "Mensen moeten gewoon écht luisteren"

3FM Talents Áslaug en Waltzburg stonden op de planken van poppodium Corneel tijdens de Maand van de Livemuziek. 3FM-dj Vera Siemons voelde ze tegelijkertijd aan de tand. Áslaug: "Ik ben meer dan gelukkig. Dit was de eerste show in meer dan vier maanden... Het was echt een genot om weer te mogen spelen."

In de bloei van hun carrière

Tijdens deze maand zetten wij, als 3FM zijnde, de poppodia en de acts die daar spelen extra in de schijnwerpers omdat ze het moeilijk hebben door corona. Áslaug en Waltzburg stonden allebei net op het punt om door te breken in het live-circuit, door de goede indruk die ze achterlieten tijdens de Popronde en op Eurosonic Noorderslag. De plekken die de carrière van een artiest flink wat kunnen versnellen. Maar toen kwam corona en viel alles in duigen.

Gelukkig is er nu steeds meer mogelijk, door de versoepelingen van het kabinet. Menno van Waltzburg is blij dat ze zo snel weer aan de bak konden: "Het is leuk dat je weer in goede zalen staat, dat je jezelf kunt horen. Het is wel anders."

Goede vibe

Zo weinig mensen in een zaal, dat is toch niet gezellig? Áslaug: "Mensen waren echt aan het genieten. Ze zaten aan tafels met van die coolers, biertjes, je kon ze aankijken en af en toe glimlachen. Dat was wel echt charmant." Menno is vooral blij voor z'n rug als hij zelf in de zaal zou zijn: "Ik word ook al bijna dertig. Ik houd het niet meer vol om een heel concert te staan."

Alle gekheid op een stokje, Menno van Waltzburg: "Ik vind het wel intiemer. Mensen zijn een beetje stillig en dat blijven ze ook. Naar elk tekstueel ding gaan ze luisteren. Normaal als het vol staat heb je dat niet. Ik vind het wel grappig, voor ons leent dit zich wel. Je moet gewoon écht luisteren." Lekker de aandacht vol op de act dus.

Check het hele interview dat Vera met ze had hieronder:

FOTO'S

Fotograaf Sjors Evers was bij de avond en heeft de volgende plaatjes geschoten.

Video's van de shows komen z.s.m. online via 3FM.nl en de 3FM Youtube.

3FM MAAND VAN DE LIVEMUZIEK

Elk weekend kun je 3FM vinden in een andere stad tijdens de 3FM Maand van de Livemuziek. Check hier alle informatie!

Ster advertentie
Ster advertentie