3FM nieuws

Hoeveel kost het organiseren van het Songfestival?

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoeveel kost het organiseren van het Songfestival?

Rotterdam staat eind mei volledig in het teken van het Eurovisie Songfestival. Maar wat verdien je als land aan het Songfestival? En wat is de Nederlandse Songfestival geschiedenis? Je ontdekt het allemaal in deze aflevering van 'Hoe Dan?!'

Populariteit

De 2021 editie van het Eurovisie Songfestival is speciaal. Nadat het vorig jaar niet door kon gaan vanwege Corona, mag het dit jaar zelfs een Fieldlab-evenement worden!

Maar naast de 3000 mensen die er per finale bij mogen zijn, kijken er wereldwijd ongeveer 200 miljoen mensen mee. Sommige mensen kijken het voor de muziek, terwijl anderen het kijken voor de hysterie.

Geschiedenis

Nederland doet al sinds de allereerste editie in 1956 mee, toen het maar zeven landen waren die het tegen elkaar opnamen. Sinds toen hebben we maar liefst vijf keer de felbegeerde titel gewonnen.

Duncan Laurence is de laatste geweest, maar misschien weet Jeangu Macrooy dit jaar opnieuw genoeg douze points binnen te slepen!

Wa kost da?

De exacte prijzen van het Songfestival verschillen natuurlijk per editie en land. Voor sommige landen is het financieel zelfs niet eens handig om te organiseren.

Maar het kan natuurlijk ook veel mooie dingen opleveren: bijvoorbeeld het promoten van je eigen cultuur. Op die manier wordt toerisme naar dat land ook gepromoot. Natuurlijk geeft het ook een boost aan de muziekindustrie. Opkomende artiesten kunnen zo naar de voorgrond worden gebracht en hun carrière verder opbouwen.

Kijk hieronder de volledige aflevering van Hoe Dan?!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie