Naar homepage
Live Box

Jeangu Macrooy met 'Birth Of A New Age' in de 3FM Live Box
BNNVARA

  1. Nieuwschevron right
  2. Jeangu Macrooy met 'Birth Of A New Age' in de 3FM Live Box

Het Eurovisie Songfestival komt er binnenkort weer aan. Alle artiesten die vorig jaar (vanwege de coronacrisis) niet mee konden doen, zijn nu hun nummers voor de 2021 editie aan het uitbrengen. Zo ook de Nederlandse inzending Jeangu Macrooy.

Vanochtend kwam Jeangu Macrooy langs bij Sanders Vriendenteam om zijn Eurovisie-nummer 'Birth Of A New Age' in de 3FM Live Box te laten horen.

3FM-dj Sander Hoogendoorn interviewt hem van tevoren over deze nieuwe inzending.

'Grow'

Vorig jaar zou Jeangu eigenlijk meedoen aan het Songfestival met het nummer 'Grow', maar door corona ging dat niet door. Om het eerlijk te houden moesten alle artiesten een nieuw nummer schrijven om dit jaar mee te kunnen doen.

De titel van het vorige nummer heeft Jeangu wel direct meegenomen in zijn volgende inzending: het afgelopen jaar is hij dusdanig gegroeid. Met zijn nieuwe nummer wil hij duidelijk maken dat niemand hem kan breken.

Dit alles gezongen in zijn moedertaal, want "een stukje Suriname erin vond ik er wel bij passen".

Broccoli-gate

Het nummer kreeg eerder al heel veel aandacht omdat hier een Mama Appelsapje in te horen is. Volgens veel mensen zingt Jeangu namelijk over broccoli!

Hij zegt dat hij hier op voorbereid was en hij heeft goede moed voor de toekomst. "Gelukkig blijven heel weinig dingen voor altijd grappig," zegt Jeangu.

Toch heeft deze broccoli een zilveren randje: heel veel mensen hebben het nu gehoord én bij velen is het blijven plakken. Zo zie je maar weer: all press is good press!

Check hieronder het volledige interview.

Interview

'birth of a new age'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie