3FM nieuws

Kraantje Pappie: "Het was wel een topjaartje, ja!"

  1. Nieuwschevron right
  2. Kraantje Pappie: "Het was wel een topjaartje, ja!"

Kraantje Pappie is getransformeerd van bekende rapper tot bekende Nederlander. "Als je dat over jezelf zegt, en ik ben daar best wel voorzichtig in, dan is er wel wat gebeurd," vertelde hij vanochtend in Sanders Vriendenteam op 3FM.

Greatest Hits for niet per se in the Morning

En er ís ook wat gebeurd de afgelopen jaren. Kraantje strooide met hits. Denk aan 'Ja!' en 'Traag' met Bizzey, 'Lil Craney', 'Pompen' en 'Liefde In De Lucht' met Joshua Nolet van Chef'Special. Om maar wat te noemen. Kraan is everywhere. Is het al tijd voor een Greatest Hits album? "Ja, Greatest Hits for niet per se in the Morning." grapt hij vanochtend in de ochtendshow. "Dat zou niet verkeerd zijn. Maar ik heb afgelopen vrijdag mijn laatste album Daddy opnieuw uitgebracht met zes extra tracks, dus laten we die eerst even onder de kerstboom leggen."

Hoogtepunt

De hits met Bizzey waren natuurlijk een hoogtepunt voor Kraantje Pappie, maar juist ook de samenwerking met Joshua Nolet van Chef'Special vond hij heel speciaal. "Puur hoe het tot stand is gekomen. En toen we op Solar het liedje live deden en een Gouden Plaat kregen enzo, dat vond ik wel een heel gaaf moment. Toen wisten we: we hebben echt een hit te pakken!" Check de beelden van dit moment hierrr.

Een halve liter en een sigaret

Kraantje's nieuwste single heet 'Sigaret' en is naast een lekkere meezinger óók een liedje met een minder leuk verhaal. "Bij het meisje waar ik nog steeds mee ga, ben ik op een gegeven moment weggegaan, en daar ben ik niet trots op, maar het was wel even nodig toentertijd, denk ik. 'Sigaret' is een beetje vanuit haar geschreven, hoe ik denk dat zij die periode ongeveer ervaren heeft."

Luister het hele gesprek tussen Kraantje Pappie en Sander hieronder terug en check zijn optreden verderop in het artikel.

Fresh Daddy

Kraantje bracht afgelopen vrijdag Daddy opnieuw uit, met zes extra tracks.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie