3FM nieuws

Kraantje Pappie komt met Frank kletsen op Muzikantenmaandag!

  1. Nieuwschevron right
  2. Kraantje Pappie komt met Frank kletsen op Muzikantenmaandag!

Met talloze hits, een nieuw album op zak en een compleet uitverkochte clubtour durven we wel te stellen dat het goed gaat met Alex van der Zouwen a.k.a. Kraantje Pappie. Hij komt langs bij De Bende van Van Der Lende tijdens muzikantenmaandag om te kletsen over de tien jaar dat hij al bij 3FM over de vloer komt, zijn uitverkochte clubtour en nieuwe muziek?! Ja alweer nieuwe muziek!

Iedere maandagavond ontvangt Frank in het laatste uur van zijn show De Bende van Van der Lende een artiest. Waarom? "Omdat die muzikanten op maandag meestal toch niet zoveel te doen hebben haha," aldus Frank. Afgelopen keer was dat Kraantje Pappie, die een uur kwam kletsen.

Kraantje Pappie is al sinds jaar en dag gelukkig verbonden met 3FM

Kraantje komt al sinds zijn eerste officiële release over de vloer bij 3FM. En hij blijft maar terugkomen, maar dat vinden is gewoon ook gezellig.

Een uitverkochte clubtour langs alle grote zalen

Om zijn nieuwe album Daddy te vieren gaat Kraantje langs alle grote podia. Naast zijn thuisstad Groningen doet hij onder andere Tilburg, Zwolle en Utrecht aan. Het is de grootste clubtour voor hem tot nu toe. "Het is wel echt de Daddy-clubtour, dat voert de boventoon dus daar zul je veel van horen. Maar dan hebben we natuurlijk ook nog de dikke bak met hits die we zeker gaan spelen. In 2007 kwam het eerste online dus ik kom nu op ongeveer 180 liedjes. Dan ga je toch een beetje kijken naar wie er in de zaal komt te staan. Ik ga eerst Daddy helemaal op een live-manier ga indelen. Dat hoeft helemaal niet dezelfde volgorde te zijn. 'Controle' is bijvoorbeeld de opening van het album maar dat wil niet zeggen dat ik daarmee begin op tour."

"Yo, je eerste 101 barz is nog steeds het hardste wat je ooit hebt gedaan"

Tijdens zo'n grote clubtour komen er zoveel fans. Van mensen die Kraantje kennen door 'Liefde in de Lucht' tot mensen die hem al beluisterden vóór zijn eerste 101Barz. Verschillende mensen met verschillende wensen. "Ik krijg nog zo vaak van mensen te horen: Yo, je eerste 101Barz is nog steeds het hardste wat je hebt gedaan. Wat in essentie niet echt een compliment is haha, maar wel tof dat zij het toen al luisterden."

Een kleine primeur bij Roddelradio en de Top 5 van 'Mannen met beste haar?'

Elke week doet Frank in het laatste kwartier van de show een klein roddelrondje. Eén van die geruchten komt vanuit Kraan zelf. Een post van hem begint met de volgende tekst: "Laatste week tot de Daddy-clubtour, ik heb het gevoel dat er nog wat staat te gebeuren in de tussentijd", als reactie gaf Kraan dit...

Blijkbaar heeft Kraantje Pappie een 'Top 5 van Mannen met het beste Haar'.

De Top 5:

1. Kraantje Pappie
2. Frank van der Lende
3. Jett Rebel (met lang haar natuurlijk)
4. Lucas Hamming
5. Ronnie Flex

Tot slot: is Doe Maar echt de beste band ooit?

Meer van het gesprek horen?

Wil je het hele gesprek tussen Frank en Kraantje Pappie horen? Dan kan hier!

Ster advertentie
Ster advertentie