3FM nieuws

Muse kondigt nóg een show aan in Nederland

  1. Nieuwschevron right
  2. Muse kondigt nóg een show aan in Nederland

Muse kondigde vandaag een tweede show in Nederland aan voor dit jaar! Op donderdag 12 september staat de band in de Amsterdamse Ziggo Dome en een paar maanden daarvoor spelen ze een concert in het Goffertpark in Nijmegen, maar wat zijn nou eigenlijk de grootste verschillen tussen een binnen- en een buitenconcert?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ziggo Dome

De Britse band komt ter ere van hun Simulation Theory World Tour langs in de Ziggo Dome waarbij ze ongetwijfeld veel nieuwe nummers van het gelijknamige album zullen spelen. Het concert belooft weer een typisch Muse-spektakel te worden, want een tijdje geleden onthulde frontman Matt Bellamy dat hij zich tijdens het optreden in een eeuh 'bijzonder' Transformerspak zal hijsen. Het optreden in het Goffertpark op donderdag 27 juni is al helemaal uitverkocht. De kaartverkoop voor het optreden in de Ziggo Dome gaat volgende week vrijdag van start. Muse is dus niet weg te slaan uit Nederland; of het nou om een stadion, popzaal, festival of openluchtconcert is: het maakt de mannen niet uit. Maar hoe zit dat bij jou? Heb jij voorkeur voor een binnen- of buitenconcert?

Geluid

Het allerbelangrijkste bij een concert is natuurlijk het geluid, want je wil je favoriete artiest natuurlijk wel goed kunnen horen. In Nederland hebben we de luxe dat de meeste popzalen flink hebben geïnvesteerd in een goede geluidsinstallatie, dus dat zit gelukkig wel goed! Meestal is het geluid bij een openluchtconcert ook meer dan prima, maar soms wil nog wel eens het risico lopen om niet alles helemaal goed mee te krijgen wanneer je helemaal achterin staat...

Zicht

Oké, oké het geluid is natuurlijk super belangrijk, maar een glimp van de artiest opvangen is ook wel fijn. Een klein voordeel dat je hebt, is dat je in een zaal vaak overal wel wat van het podium kunt zien zonder dat je een verrekijker nodig hebt, maar bij een groot openluchtconcert wil dat nog wel eens tegenvallen. Gelukkig hangen er bij grote concerten die buiten worden gehouden vaak wel enorme schermen waardoor je de show toch goed meekrijgt en kun je je vaak ook nog een flink stuk naar voren wurmen en dat gaat toch wat moeilijker in een popzaal.

Sfeer

En dan de sfeer: Natuurlijk is het bij ieder concert anders en is de beleving voor iedereen verschillend. De een houdt van een kolkende concertzaal, terwijl de ander juist meer behoefte heeft aan een grote weide waar je lekker je eigen gang kunt gaan en alle ruimte hebt om te dansen. Maar hey: uiteindelijk komt iedereen met hetzelfde doel naar het concert toch?

Weer

Tsja, een nadeel aan Nederland is natuurlijk het wisselvallige weer... Sneeuw in april of juist lenteweer in februari? Het kan allemaal! Super lekker natuurlijk als je tijdens een buitenconcert lekker in de zon kunt staan, maar de regen kan net zo goed met bakken uit de hemel komen. Aan de andere kant kan de bloedhitte in een zaal behoorlijk tegen je werken wanneer je bijna wegdrijft in je eigen zweet...

Ster advertentie
Ster advertentie