3FM nieuws
KRO-NCRV

S10: "Ik probeer nu lyrics zonder triggers te schrijven"

  1. Nieuwschevron right
  2. S10: "Ik probeer nu lyrics zonder triggers te schrijven"

3FM-dj Kevin van Arnhem belde in zijn show met S10, de nieuwste 3FM Talent! Hij praat met haar over podiumzenuwen en de manier waarop ze de teksten voor Snowsniper heeft geschreven.

S10 op Noorderslag

Zaterdag is het zover: S10 speelt een show op Noorderslag in Groningen, het showcasefestival voor nieuw Nederlands talent. Ze weet pas sinds vorige week dat ze dit gaat doen, dus ze zit volle bak in de voorbereidingen. Ze zal nummers spelen van haar album Snowsniper, inclusief special guest en een nieuwe gitarist!

"Het is spannend. Ik ben best zenuwachtig, wil alles goed doen. Ik ben een onzekere peer en ik hoop dat ik dat toevallig die dag lekker effe niet ben, haha. Tot nu toe is het me nog bijna nooit gelukt. Ik voel me heel ongemakkelijk op het podium, moet m'n draai daar nog in vinden. Het is het wel mooi om mensen bij elkaar te zien komen en dat muziek hen verbindt. En dat ze toevallig via mijn muziek verbinden is best wel sick. Daarom treed ik toch op, denk ik. Het is mooi als mensen even uit hun eigen hoofd kunnen stappen en ergens zijn waar die zorgen niét zijn."

Triggers

S10 laat weinig onderwerpen onbesproken in haar muziek. In haar lyrics is ze open over psychische problemen, met name in haar vroegere materiaal. Daar twijfelt ze nu wel over.

S10: "Ik ben best bang dat sommige liedjes triggers zijn voor anderen. Er wordt duidelijke taal gesproken, die best heftig is. Daar kom je niet heel erg in een goede mood van. Met Snowsniper heb ik daar rekening me gehouden. Hoe schrijf ik zo diep mogelijk, zonder triggers en met een positieve draai?"

Ster advertentie
Ster advertentie