3FM nieuws

Hoe ga je het beste om met kritiek?

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe ga je het beste om met kritiek?

Hoe geef je feedback op de juiste manier? En hoe zorg je ervoor dat je niet iemand meteen de pan in wil hakken als je kritiek krijgt? Deze week zoeken Nellie Benner, Anne Gras, Sander Nieuwenhuijsen en Leah Barning alles uit wat je nog niet hebt geleerd over het thema feedback & kritiek.

Pijn

Voor een solide theoretische basis bij het thema sprak redacteur Leah met hoogleraar sociale psychologie Roos Vonk. Zij vertelt dat kritiek krijgen eigenlijk altijd een beetje pijn doet. Het schaadt je ego en niemand vindt het leuk, maar hoe kom je voorbij die eerste emoties zodat je er toch van kunt groeien?

Feedback coaching

Sander sprak voor de podcast-aflevering 'Grenzen Aangeven' met Rachel Pouwer over haar ervaringen in de modellenwereld. Tegenwoordig geeft Rachel onder andere coachingsessies. Sander greep de kans aan om zich te laten coachen in het geven en ontvangen van feedback. De belangrijkste tip: vertel wat iets met je doet. En als je vage feedback ontvangt, stel die vraag ook aan de ander.

Gerelateerde podcast

Wat Je Niet Leert

Wat Je Niet Leert

Zelfreflectie

Voor de YouTube-challenge legt Nellie nog een keer haar ziel en zaligheid bloot, naar aanleiding van de vraag van de luisteraar. Floor zou graag leren beter om te gaan met kritiek. Nellie wordt daarom overladen met feedback en kritiek van onbekende afzenders, zowel positief als negatief. Hoe gaat ze daarmee om?

Check hieronder de Youtube-aflevering!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Feedback van VINK

VINK, de podcastgids van NPO Radio1, bespreekt iedere week vier podcasts en voorziet ze van feedback en sterren. Ook ‘Wat Je Niet Leert’ is onder de loep genomen. Hosts Milou Brand, Vincent Bijlo en Stan Putman oordelen kritisch over onder andere onze onderwerpen, toon en stijl. Hoeveel sterren we hebben gekregen? Luister de podcast!

De gedichten van Gershwin Bonevacia

Iedere week hoor je aan het einde van onze podcast de mooie woorden van Gerswhin Bonevacia door je oren. De gedichten van de Amsterdamse stadsdichter zijn met veel passie geschreven, dus onze complimenten willen we ook graag eens hardop uitspreken.

Ster advertentie
Ster advertentie