3FM nieuws

Hoe kun je het best je idealen naleven?

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe kun je het best je idealen naleven?

Wat is de balans tussen belangen en idealen? En wat als ik mijn idealen verloochen? In de podcast 'Wat Je Niet Leert' van deze week gaat Nellie, samen met Anne Gras, Leah Barning en Sander Nieuwenhuijsen, op zoek naar alles wat je nog niet hebt geleerd over idealen.

Groot denken, klein doen

Wat zijn nou eigenlijk idealen? En hoe maak je ze waar? Anne is de theorie weer ingedoken en heeft sociaal psycholoog Roos Vonk gesproken over het thema. Roos vertelt over het groot denken, klein doen en hoe je idealen stap voor stap kunt verwezenlijken.

Challenge

In de YouTube-aflevering van deze week gaat Nellie de challenge aan om haar eigen idealen na te streven. Luisteraar Erik vertelt Nellie over zijn duurzame ideaal om zo min mogelijk te consumeren, maar nu hij salaris heeft uit te geven blijken nieuwe spullen toch verleidelijk zijn. Nellie haar ideaal is gelijkheid, voor iedereen. Maar geldt dat ook als ze haar eigen salaris moet verdelen? Je ziet het in op het YouTube-kanaal van 3FM.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Idealistische politici

Politici komen vaak met een sterke overtuiging de Tweede Kamer binnen. Hoe blijf je trouw aan jezelf in een politiek landschap waar veel compromissen gesloten moeten worden en het hele land een mening over je heeft. Anne spreekt twee Kamerleden van idealistisch gedreven partijen; Caroline van der Plas (BoerBurgerBeweging) en Christine Teunissen (Partij voor de Dieren)

Brief van vader

Redactielid Leah krijgt een brief van haar vader, waarin hij vertelt hoe hij al vanaf kleine jongen veel idealen had, maar deze ergens tijdens het werkende leven toch een beetje overboord heeft gegooid. Wat is zijn levensles aan zijn dochter?

Gerelateerde podcast

Wat Je Niet Leert

Wat Je Niet Leert

Ster advertentie
Ster advertentie