3FM nieuws

Wat betekent het om vandaag de dag religieus te zijn?

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat betekent het om vandaag de dag religieus te zijn?

Shalom! Wil jij je religieuze oma/moeder/vriend beter leren begrijpen? Of wil je gewoon meer over religie weten? In de podcast van deze week zoeken Nellie en haar redactie Anne Gras, Sander Nieuwenhuijsen en Leah Barning uit wat je nog niet geleerd hebt over het thema religie.

Leren van Maria Magdalena

Deze week spreken we de podcast op een heel bijzondere plek op, namelijk Museum Catharijneconvent in Utrecht. Sander en Nellie krijgen een sneak preview van conservator Lieke Wijnia in de nieuwe tentoonstelling over Maria Magdalena. Welke rol speelt deze vrouw het christelijke geloof en hoe van vroeger tot nu verbeeldt in kunst en cultuur? En hoe inspireert ze tot op de dag vandaag velen vrouwen?

Theorie van een theoloog & Joodse datingcultuur

Leah gaat deze week de diepte in met theoloog Hanna Rijken om meer duiding en achtergrond te geven aan onze atheïstische redactie. Ook duikt ze in de wereld van de Joodse datingapps, want ja, die blijken te bestaan! Ook toegankelijk als je ‘willing to convert’ bent.

Gerelateerde podcast

Wat Je Niet Leert

Wat Je Niet Leert

Challenge

Luisteraar Mats vraagt Nellie of ze voor hem de eerste stap kan zetten naar onderzoek over religie. Hij wil er namelijk graag meer over weten, maar weet niet goed waar hij moet beginnen. Nellie gaat voor deze challenge onder andere in gesprek met een de christelijke Yaël, die meer vertelt over hoe zij haar godsdienst vooral vormgeeft door anderen te helpen. Ook neemt Nellie een kijkje in de Rotterdamse moskee Centrum De Middenweg, waar de bekeerde Stefanie voorzitter is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie