3FM nieuws

Check hier als allereerste de nieuwe Triggerfinger-single 'Flesh Tight'

  1. Nieuwschevron right
  2. Check hier als allereerste de nieuwe Triggerfinger-single 'Flesh Tight'

Triggerfinger is een band die al jaren steevast ijzersterke rockalbums produceert. Op een klein uitstapje bij Giel met 'I Follow Rivers' na dan. Voor album vijf sloeg de band een andere weg in. Maak hier als eerste kennis met de nieuwe Triggerfinger-single 'Flesh Tight'.

Nieuwe invloeden

Zanger Ruben Block vertelt dat de band andere invloeden en nieuwe mensen nodig had: "We wilden even weg uit de ratrace. We schakelden een paar andere muzikanten in, die ons helemaal uit onze comfortzone haalden. Hierdoor gingen we op een heel andere manier tegen onze songs aankijken."

De vorige albums dreven volgens Block op energie en de live-interactie tussen de drie. "Daar was het ons niet meer om te doen. De song stond voorop. 'Alles mag' was ons motto. Akoestische instrumenten, samples, keyboards, percussie, twéé basgitaren. Zolang het de song dienden, was alles oké."

Beluister hier het eerste resultaat van de 'nieuwe' Triggerfinger:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Colossus

Speciaal voor het nieuwe album schakelde de band producer Mitchell Froom en technicus Tchad Blake in. Zij werken samen met de groten der aarde zoals Paul McCartney, U2, Arctic Monkeys en Pearl Jam. Dusss op naar hun studio in Santa Monica. Colossus was geboren. De plaat komt uit op 25 augustus.

Ster advertentie
Ster advertentie