Artiest

Triggerfinger

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Triggerfinger
Triggerfinger maakt rockmuziek die ergens tussen Queens Of The Stone Age en Led Zeppelin in zit. Het Belgische drietal brengt in 2004 het titelloze debuut uit en vier jaar later ligt de opvolger What Grabs Ya in de winkels. In 2012 scoort de band een nummer 1 hit met een akoestische versie van 'I Follow Rivers' van Lykke Li.

Met Ruben Block op gitaar en zang, Mario Goossens en Paul 'Lange Polle' van Bruystegem op bass maakt dit drietal keiharde gitaarmuziek. Rock met een hoofdletter 'R' uit Antwerpen, België.

Live

Triggerfinger heeft voordat het debuutalbum uit is reeds een behoorlijke reputatie opgebouwd bij onze zuiderburen. De heren zetten een ongelooflijk harde, maar minstens net zo indrukwekkende live-show neer. Dat energieke gevoel proberen de mannen  op hun debuutplaat vast te leggen. En dat lukt ze, want het titelloze album krijgt lovende kritieken.

What Grabs Ya

Om het échte live-gevoel over te brengen maken de mannen tussendoor nog een live-album. Maar het duurt bijna vier jaar totdat er weer een nieuw album van Triggerfinger af is. In 2008 is het zo ver en ligt What Grabs Ya in de winkels. Wederom smult de pers van het album en zo scoren ze optredens op de grote festivals in Europa.

Festivalseizoen 2010

Zo belanden de Belgische heren ook op de grote festivals van Nederland. Op Pinkpop en Lowlands verzamelt de menigte zich rond de grote podia waar Triggerfinger indruk maakt. Dit betekent de doorbraak bij rockliefhebbend Nederland. 

All This Dancin' Around

Na dat succesvolle festivalseizoen duikt het drietal de legendarische Sound City Studios in Los Angeles in om het derde studio-album op te nemen. Deze plaat draagt de titel All This Dancin' Around. In november 2010 komt het album in de winkels te liggen; de eerste gelijknamige single komt al ruim een maand eerder uit.

I Follow Rivers

In 2012 speelt de band live bij Giel op 3FM. Op verzoek speelt de band (net als alle andere artiesten die bij Giel spelen) een cover. En deze cover van Lykke Li pakte wel heel speciaal uit. Hun versie van 'I Follow Rivers' wordt op single uitgebracht en het wordt een dikke nummer 1 hit voor de band.

By Absence Of The Sun

Triggerfinger komt in maart 2014 met een nieuw album getiteld By Absence of the Sun. Voor de opnames trekken Mario, Ruben en Lange Polle naar Los Angeles. De eerste single van de plaat heet 'Perfect Match'.