3FM nieuws

SXSW gecanceld vanwege het coronavirus

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. SXSW gecanceld vanwege het coronavirus

Het grootste showcase festival om nieuwe muziek te ontdekken, SXSW, is gecanceld vanwege de uitbraak van het coronavirus. South by Southwest vindt jaarlijks plaats in de Amerikaanse plaats Austin. Gisteren kondigde de burgemeester van deze staat aan dat het niet door zal gaan dit jaar.

SXSW zou plaatsvinden van 13 maart tot 22 maart. Het is de eerste keer in de 34-jarige geschiedenis van het evenement dat het is geannuleerd. De burgemeester van Austin laat in een persconferentie weten dat te veel partijen zich terugtrokken van het festival. Het showcase festival is een belangrijke pijler in de agenda van de muziek-, tech- en entertainmentindustrie.

Petitie gestart

De laatste weken werd er al steeds meer getwijfeld of het een verstandige keuze was om het festival te laten doorgaan. Dit omdat bijna een half miljoen mensen bij elkaar komen op een relatief klein oppervlak en het festival een internationaal karakter heeft. Het coronavirus verspreid steeds sneller door Amerika. Er werd een petitie gestart waar werd gepleit om het festival te annuleren. Deze petitie haalde 55.000 handtekeningen op.

Partijen trekken zich terug

Daarnaast trokken steeds meer spraakmakende sprekers zoals Twitter-directeur Jack Dorsey zich terug. Ook grote bedrijven zoals Amazon, Apple, Netflix, Facebook, TikTok, LinkedIn en Intel gaven aan niets meer te willen doen met het festival door de virusuitbraak. Bekijk het statement wat het festival deelde hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie