3FM nieuws

Alles wat we weten over huidige situatie Joost Klein

foto: Alma Bengtsson/EBUfoto: Alma Bengtsson/EBU
  1. Nieuwschevron right
  2. Alles wat we weten over huidige situatie Joost Klein

Nadat Joost gister is uitgesloten van deelname aan de juryshow vanwege onderzoek naar een incident, is zojuist via de NOS naar buiten gekomen dat er een klacht is ingediend bij de Zweedse politie. Het zou gaan om een incident met een tv-medewerker, dat donderdagavond heeft plaatsgevonden. De aanklager en Joost zijn beide gisteravond laat verhoord.

Meer weten over Joost en het Songfestival? Bekijk 3FM.nl/joost.

Deelname finale nog onduidelijk

Gistermiddag werd al bekend dat er een onderzoek loopt door de EBU rondom Joost. Hierdoor kon hij niet meedoen aan de laatste repetitie, waar de vakjury doorgaans hun punten op baseert. Tijdens dit optreden zijn de beelden van Joost in de halve finale uitgezonden. Tijdens deze uitzending juichte het publiek in Malmö volop. Er zijn moment velen geruchten die leven, maar het is nog niet bevestigd om wie de aanklacht specifiek gaat.

Het is nog onduidelijk of Joost Klein mee mag doen aan de finale van het Eurovisie Songfestival, wat vanavond om 21:00 uur van start gaat. De zaak is nu doorgegeven aan de openbare aanklager, die gaat bepalen wat met de zaak zal gebeuren. De afwikkeling van de zaak zou nog weken kunnen duren.

Bekijk hier het optreden van Joost Klein in de halve finale.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie