3FM nieuws

'Europapa' van Joost in top 25 Spotify wereldwijd (!)

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Europapa' van Joost in top 25 Spotify wereldwijd (!)

Hij mocht afgelopen zaterdag niet in de finale van het Eurovisie Songfestival optreden, maar sindsdien is ‘Europapa’, de Nederlandse inzending van Joost Klein, overal. Op Spotify is de hit de snelste stijger in de Daily Top Songs Global en ook in andere landen gaat ‘Europapa’ opnieuw keihard.

Nadat de EBU (organisator songfestival) een onderzoek startte naar Joost, zit zijn inzending weer in de lift. Het nummer steeg kort bij de bookmakers en ook wat betreft streams doet het nummer het beter dan ooit. In de Daily Top Songs Global, één van de belangrijkste playlists van Spotify, kwam Joost gisteren binnen op plek 38. Het is de snelste stijger in de lijst. Op dit moment staat hij zelfs op plek 25, boven Harry Styles.

Streams

In verschillende landen is ‘Europapa’ het meest gestreamde nummer op Spotify. In Nederland, België en Letland staat het nummer op plek 1. In andere landen doet Joost het ook goed, zo staat hij in de Spotify-lijst in Zweden en Oostenrijk in de top 10. In veel andere landen staat ‘Europapa’ in de top 50.

Waarom het nummer in Letland zo aanslaat, is niet duidelijk. In de halve finale, waar Joost nog gewoon optrad, krijg hij via Letse televoters 8 punten. Joost ontving hogere punten van Oostenrijk, Malta, Griekenland en België met 12 punten. Na de diskwalificatie van Joost Klein had de Letse inzending Dons wat woorden voor Joost Klein. In een interview met De Telegraaf zei hij: “Je hebt altijd lol met hem. Ik wens hem het allerbeste. Joost als je dit ziet: neem de telefoon op, ik bel je morgen.”

3FM Megahit

Ook 3FM kon niet achterblijven met steun aan Joost Klein na zijn diskwalificatie. Mede hierdoor is, voor de éérste keer ooit, ‘Europapa’ voor de tweede keer 3FM Megahit. Je hoort de plaat deze week dus extra veel op 3FM!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie