3FM nieuws

3FM-dj Sophie Hijlkema in gesprek met “Zweedse Cornald Maas” over diskwalificatie Joost Klein

foto: NPO 3FMfoto: NPO 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM-dj Sophie Hijlkema in gesprek met “Zweedse Cornald Maas” over diskwalificatie Joost Klein

Nadat bekend werd gemaakt dat Joost Klein gediskwalificeerd is voor de finale van het Eurovisie Songfestival, gaat 3FM-dj Sophie Hijlkema in gesprek met Caroline Norén, de Zweedse commentator bij het Eurovisie Songfestival. Ze bespreken de actualiteit rondom Joost Klein en zijn diskwalificatie.

Meer weten over Joost en het Songfestival? Bekijk 3FM.nl/joost.

Norén noemt het “heel gek” dat dit gebeurt. Ook al doet zij dit al jaren, is ze nog nooit in aanraking gekomen met een situatie als deze. Joost Klein is de allereerste gediskwalificeerde deelnemer aan het Eurovisie Songfestival ooit. “We zijn zo dicht bij de finale, maar we weten nog steeds niet wat er precies gebeurd is”, vertelt Norén.

Onduidelijkheid

“Ik vind het heel gek en ik denk dat dit invloed heeft op toekomstige edities van het Eurovisie Songfestival.” Volgens Norén zullen mensen voortaan met een andere visie naar het festival kijken, zowel in Nederland als in andere landen. “Zullen volgende artiesten het durven om deel te nemen aan deze competitie, en zullen er reacties komen van andere acts tijdens de finale?”, vraagt Nolén zich af.

“Veel mensen vragen zich natuurlijk af wat er aan de hand is”, vertelt Norén “Dat kan bijzonder slecht zijn voor de organisatie (Eurovision Broadcast Union, red) van het songfestival.”

Sophie wil als laatst weten wat Zweedse songfestivalliefhebbers vinden van ‘Europapa’, de inzending van Joost Klein. Norén vertelt: “Ze vinden het fantastisch! We hebben het heel vaak gespeeld tijdens mijn radioshow, de grootste show van het land. Hij was ook zeker een van de favorieten voor de winst. Het is een grote schock, ook voor Zweden.”

Ster advertentie
Ster advertentie