3FM nieuws

Jess Glynne over eerlijkheid, optimisme en Amy Winehouse

  1. Nieuwschevron right
  2. Jess Glynne over eerlijkheid, optimisme en Amy Winehouse

Zangeres Jess Glynne hoeft niet lang naar Amy Winehouse te luisteren voordat ze denkt 'ik ga ook zingen!'. Na haar grote hit 'Rather Be', samen met Clean Bandit, breekt ze door en releaset ze haar debuutalbum I Cry When I Laugh. Maar de prangende vraag in aanloop naar haar tweede album is: waar haalt ze toch haar inspiratie vandaan?

Amy Winehouse

Dat Jess als solo-zangeres, powervrouw en hitmachine Amy Winehouse aanhaalt als een van haar grootste idolen is niet gek. Tijdens Jess' jeugd was Amy dé artiest die schreef wat ze dacht en voelde en dat sprak haar ontzettend aan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"That's why I love Amy Winehouse, 'cause she inspires me to be an artist." Die eerlijkheid van Amy laat ze dan ook met liefde doorschijnen in haar eigen muziek, want als je zingt wat je voelt en vindt, dan is het pas echt écht.

Powervrouw

Ook rapper, zangeres en songwriter Lauryn Hill is een grote inspiratie geweest voor Jess. Net zoals Amy schreef zij liedjes die 'echt' zijn. "She taught me that not everything is about love and it's actually about life, growth and your journey." In de tijd dat Jess, Lauryn ontdekte kon ze alleen de lyrics nog niet echt opzoeken op internet. Daarom schreef ze ze woord voor woord over om te begrijpen wat ze nou daadwerkelijk zong. Dat is pas toewijding!

DE 5 ESSENTIAL TRACKS PODCAST

Elke week hoor je Michiel ook op KX Radio met zijn 5 Essential Tracks Podcast, op maandag tussen 14:00 en 15:00 uur. Je checkt de podcasts hier.

MEER ZIEN?

Bekijk meer 5 Essential Tracks van andere artiesten via het 5 Essential Tracks Youtube-kanaal!

Ster advertentie
Ster advertentie