5 Essential Tracks

Van ABBA tot Neil Young, dit zijn de 5 Essential Tracks van Confidence Man

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Van ABBA tot Neil Young, dit zijn de 5 Essential Tracks van Confidence Man

De vierkoppige band Confidence Man ging afgelopen Lowlands helemaal los in de X-Ray. Met een discogeluid dat flink overgoten is door hypnotiserende baslijntjes en vrolijke synths krijgen ze iedereen aan het dansen. En als dát ooit mislukt? Dan doen ze 't gewoon zelf.

Disco is niet voor losers

Frontvrouw Janet Planet's liefde voor disco begon bij haar vader. Niet dat hij nou zo'n fan was, integendeel, hij luisterde nooit naar disco en vond het niks. Daar hadJanet geen boodschap aan, al helemaal niet nadat ze 'More Than A Woman' ontdekte van Bee Gees. Door haar vader's hekel aan disco is haar liefde alleen maar gaan groeien. "I always have been like a disco-queen, it's my thing and I think this is what I'm meant to be listening to."

Wanneer Janet dan gevraagd wordt of haar vader nog steeds niet van mening veranderd is, is ze daar kort en bondig over: "He still thinks disco is for losers but I'm not a loser, so there you go."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Spectaculaire Shows

Dat muziek niet alleen maar zingen is, bewijst Confidence Man elke show weer. Om van hun shows een complete belevenis te maken, halen ze inspiratie van oud Talking Heads frontman David Byrne. Hij vindt dat muziek om een complete performance gaat. Daar heeft Janet veel van geleerd, ook zij vindt dat muziek niet alleen om de muziek gaat. Daarom wil zij en de rest van de band van elke show een feestje maken. Vandaar alle speciale pakjes, dansjes en glitters!

DE 5 ESSENTIAL TRACKS PODCAST

Elke week hoor je Michiel ook op KX Radio met zijn 5 Essential Tracks Podcast, op maandag tussen 14:00 en 15:00 uur. Je checkt de podcasts hier.

MEER ZIEN?

Bekijk meer 5 Essential Tracks van andere artiesten via het 5 Essential Tracks Youtube-kanaal!

Ster advertentie
Ster advertentie