3FM nieuws

Coldplay doneert gitaar aan Nederlandse Ruben

  1. Nieuwschevron right
  2. Coldplay doneert gitaar aan Nederlandse Ruben

Ruben Hoeke uit Krommenie zamelt al een flinke tijd gitaren in. Deze gitaren geeft hij vervolgens weg aan kinderen die het kunnen gebruiken. Nu krijgt hij hulp uit onverwachte hoek: Coldplay, die in de ArenA speelt, doneert een gitaar.

Belletje van Coldplay

Tegen NH Nieuws vertelt Ruben het volgende: "Het ging eerst via Live Nation, de Mojo van Amerika. Ze zeiden dat Coldplay geïnteresseerd was om een donatie aan mijn stichting te doen en of ik mijn adres door kon geven. Ik denk dat er één dezer dagen een grote doos geleverd wordt."

Zelf hoopt Ruben de band nog te kunnen ontmoeten zolang ze in Nederland zijn. Ruben: "Ze zitten dichtbij, waarschijnlijk in een hotel. Van Krommenie naar Amsterdam is een kwartiertje rijden. Het lijkt me leuk ze te ontmoeten. Dat zou voor onze kleine organisatie en voor de kinderen een enorme boost zijn."

Ruben deelt uit

Na het weggeven van een gitaar aan een weeshuis, is Ruben zijn initiatief begonnen. Dit proefde naar meer en vervolgens is hij begonnen om via Facebook alles in te zamelen. Vervolgens knapt hij de gitaren samen met vrienden op en geeft ze aan kinderen uit een kansarme omgeving. In totaal heeft hij al bijna 500 gitaren weggegeven.

Ondanks de donatie van deze wereldband, blijft Ruben nuchter: "Ik vind het hartstikke leuk dat ze het doen, maar er zijn dus ook vijfhonderd andere donateurs geweest. Van Mien in een bloemetjesjurk tot Piet die bij de Hoogovens werkt, die hebben allemaal meegeholpen. Het zou ook bijzonder moeten zijn als Piet uit het dorp een gitaar ter beschikking stelt." Zelf een gitaar doneren kan via Ruben zijn stichting.

Ster advertentie
Ster advertentie