3FM nieuws

Coldplay in de Johan Cruijf ArenA, wat kan je dit weekend verwachten?

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Coldplay in de Johan Cruijf ArenA, wat kan je dit weekend verwachten?

Dit weekend zal de Johan Cruijf Arena in Amsterdam het toneel zijn van een van de meest langverwachte concertreeksen van het jaar: Coldplay! De Britse supersterren brengen op 15, 16, 18 en 19 juli hun unieke mix van meeslepende melodieën, krachtige teksten en visuele spektakels naar de Nederlandse hoofdstad. Maar deze shows zijn meer dan alleen muziek. Coldplay staat bekend om hun toewijding aan duurzaamheid en hun streven om een positieve impact te hebben op de wereld. Wat kan je allemaal verwachten van de concerten?

Setlist, wat ga je horen in de ArenA?

De setlist van Coldplay belooft een reis door hun uitgebreide lijst aan albums, met een mix van oudere hits en nummers van hun laatste album Music Of The Spheres uit 2021. Je kan je verheugen op energieke uitvoeringen van favorieten zoals 'Yellow', 'Fix You' en 'Viva La Vida', maar natuurlijk hoor je ook 'Higher Power' en ‘My Universe’. Zo gevarieerd, dat het leuk is voor jong en oud.

Oh, wist je trouwens dat ze vaak een klein cadeautje in de set doen? De ene avond speelt Chris Martin iets van de Backstreet Boys, dan eren ze weer Elton John, de andere avond spelen ze weer het Deense volkslied. Dat maakt elke show uniek.

Duurzaamheidsbeleid

Coldplay heeft zich altijd ingezet voor duurzaamheid en het verminderen van hun ecologische voetafdruk. Dit wordt ook weerspiegeld in hun concerten. Tijdens hun shows nemen ze verschillende maatregelen om de impact op het milieu te minimaliseren en ze meten dit met hun eigen duurzaamheidsrapportage, die verrassend goed in elkaar steekt en zelfs door professoren is gecheckt.

Paar opvallende zaken: tijdens de recente tournee werd de CO2-uitstoot met 47% verminderd ten opzichte van hun vorige tournee in 2016 en 2017. Bovendien wordt 66% van al het afval dat tijdens de tournee wordt gegenereerd gerecycled. Ze hebben meer dan 5 miljoen bomen geplant, wat neerkomt op één boom per concertbezoeker. Bovendien worden de shows aangedreven door een elektrisch batterijsysteem dat volledig op hernieuwbare energie werkt, zelfs als bezoeker kan je energie generen door op een energieopwekkende dansvloer of fiets te stappen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bijzonderheden tijdens de show

Coldplay staat bekend om hun spectaculaire live-optredens en het creëren van een intense sfeer. Het belooft dan ook een avond vol bijzonderheden te worden. Een van de meest opvallende elementen van hun shows is het gebruik van kleurrijke visuals en verbluffende lichteffecten die perfect samensmelten met de muziek. Ondanks alle duurzame maatregelen, neemt Chris Martin samen met zijn kornuiten een hele berg vuurwerk en confetti mee. Ook krijgt iedereen natuurlijk weer een armbandje die licht geeft. De afdeling sfeerbeheer zit wel lekker bij Coldplay.

Daarnaast staat Coldplay erom bekend het publiek te betrekken bij hun optredens. Ze hebben vaak interactie met de fans, nodigen ze uit om mee te zingen en creëren een gevoel van eenheid in de zaal. Dit zorgt voor een intieme sfeer, ondanks het grote stadion. Fans kunnen zich ook verheugen op enkele verrassingen en speciale gastoptredens, die de avond nog memorabeler zullen maken. Ik bedoel: In Zwitserland trokken ze even Roger Federer op het podium, wie gaat dat in Nederland zijn? Misschien komt Frenkie de Jong wel even hooghouden op het podium.

Voorprogramma

Jij gaat natuurlijk het maximale uit deze concerten halen. Daarom sta je om 17:00 uur al in het stadion, zodat je ruim op tijd bent voor het voorprogramma. Singer-songwriter Griff en de Nederlandse Zoë Tauran hebben de eer om in het voorprogramma te staan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie