3FM nieuws

Coldplay tovert volle ArenA om tot regenboogspektakel

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Coldplay tovert volle ArenA om tot regenboogspektakel

Het is allesbehalve de eerste keer dat Chris Martin met zijn band Coldplay naar Nederland komt. Door de jaren heen heeft hij tientallen shows in ons land gespeeld, maar ook deze tour weten de Britten weer vier keer de Johan Cruijff ArenA uit te verkopen met tienduizenden mensen op Ticketswap die nog een kaartje zoeken. Het is duidelijk, de liefde voor Coldplay is nog lang niet over!

Show 104 van de tour

Na een uitbundige opening met o.a. 'Higher Power' en 'Adventure Of A Lifetime' spreekt Chris al vroeg in zijn set het publiek toe. "Dit is show 104 van de tour, maar eigenlijk waren de vorige 103 gewoon repetities voor Amsterdam," zegt hij met een grote glimlach van oor tot oor. Dat hij dit waarschijnlijk iedere avond zegt, maakt het publiek niks uit. De charmes van de frontman zijn nog even sterk als de laatste keer dat ze in Nederland speelden en hij pakt alle tienduizenden mensen in het publiek zonder enige moeite in.

Duet met fan Nina

Highlights in de show zijn grote hits als 'Viva La Vida', 'Hymn For The Weekend' en 'Yellow' waarbij de welbekende lichtgevende armbanden die worden uitgedeeld massaal geel kleuren. Maar iedere avond nodigt de band ook een fan uit op het podium. Vanavond is het Nina met haar broer. Ze stond in het publiek met een bord met daarop haar dromen. Nummer 1 was "beat cancer" en nummer 2 was samen me Chris op het podium staan. Samen zingen ze 'Up&Up'.

3FM-dj Olivier was ook bij de show en zijn rating was een 5/5. "Chris Martin en zijn band weten met een oase van lichtjes, vuurwerk, confetti, ballonnen en de beste classics en nieuwe liedjes onvergetelijke energie uit iedereen te putten."

button arrow
button arrow
foto: Nathan Reinds
Ster advertentie
Ster advertentie