3FM nieuws

Goldband wint de Popprijs 2022

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Goldband wint de Popprijs 2022

De Haagse mannen van Goldband winnen de Popprijs 2022 tijdens Noorderslag in Groningen. Volgens de jury waren ze de grote sensatie op de festivals en de belichaming van het postcoronatijdperk in de livemuziek. 3FM-dj's Vera Siemons en Justin Verkijk reikten de prijs aan Goldband uit.

De Popprijs

Sinds 1986 wordt op Noorderslag misschien wel de belangrijkste en meest besproken muziekprijs van Nederland uitgereikt: de Popprijs. Hoe je ‘m wint? Als de jury vindt dat je in het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage hebt geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Eerdere winnaars zijn bijvoorbeeld DI-RECT (2021), Kensington (2017), New Wave (2015), De Jeugd van Tegenwoordig (2011) en Anouk (2001).

Traditiegetrouw wordt de prijs op de zaterdag van ESNS tijdens Noorderslag uitgereikt. Zo ook deze avond. De winnaar van de Popprijs 2022 is Goldband.

Het juryrapport

"Na twee jaar ophokplicht ‘mocht’ de popsector eindelijk weer. Alle kandidaten die de jury besprak imponeerden dit jaar op het podium en droegen bij aan een wederopstanding van het club-, live- en festivalseizoen. Alles wegende, koos de jury voor de artiest die de soundtrack schreef voor het doorbreken van de banden, regels en restricties van de lockdown. Ze voelden de tijdsgeest uitstekend aan en weten dat te verpakken in sterke composities met een eigen geluid.

De liedjes bereiken de hitlijsten in binnen- en buitenland en ‘Noodgeval’ was dit jaar de hoogste debutant in de Top 2000. De jury is onder de indruk van de wijze waarop deze artiest met een no-nonsense DIY-aanpak impact wist te maken en in korte tijd door te groeien van kleine zaaltjes tot de grootste en meest uiteenlopende evenementen. Goldband was de grote sensatie op de zomerfestivals en de belichaming van het postcoronatijdperk in de livemuziek. Dat succes is geen toeval, getuige de aankomende uitverkochte optredens in de grootste zalen van de Benelux. En dan te beseffen dat Goldband pas net begonnen is.”

3FM-dj's Vera en Justin reiken de Popprijs uit

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM x Goldband

In september 2019 stond Goldband voor het eerst bij Vera On Track in de 3FM Live Box, in 2020 werden ze 3FM Talent en afgelopen jaar waren ze de grote winnaar tijdens de 3FM Awards.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie