3FM Awards

MEAU en Goldband grote winnaars 3FM Awards

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. MEAU en Goldband grote winnaars 3FM Awards

De 3FM Awards 2022 zijn een feit! In een volle 013 in Tilburg was het vanavond één groot feest met optredens van onder andere Goldband, S10 & Froukje en MEAU en Kensington die met een volle setlist de avond afsloot. 3FM-dj's Frank van der Lende en Eva Koreman reikten de prijzen vanavond uit waarbij MEAU en Goldband zelfs twee keer in de prijzen vielen.

Check hier het volledige overzicht van de winnaars.

Beste Song - MEAU met 'Dat Heb Jij Gedaan'

De eerste winnaar van deze avond is niemand minder dan MEAU met ‘Dat Heb Jij Gedaan’. Met dit prachtige nummer bestormde ze zo ongeveer alle hitlijsten, en nu sleept ze dus ook de 3FM Award voor Beste Song binnen! De zangeres neemt de Award overdonderd in ontvangst: "Ik had dit nooit durven dromen allemaal".

Beste Samenwerking - Bazart ft. S10 met 'Onderweg'

De combinatie van een Nederlandse hiphopartiest en een Belgische indiepop-band ligt misschien niet erg voor de hand, maar dat het werkt is een feit. De 3FM Award voor beste samenwerking gaat naar Bazart en S10 met 'Onderweg'.

Beste Artiest - Froukje

Vorig jaar was Froukje voor het eerst genomineerd voor een 3FM Award en ontving ze 'm in de categorie 3FM Talent. Dit jaar pakt ze direct door en gaat ze er vandoor met de 3FM Award voor beste artiest. "Vorig jaar had ik geen speech omdat ik niet uit m'n woorden kwam maar dit jaar wil ik heel graag de mensen bedanken met wie ik werk en jullie bedanken voor het luisteren naar mijn muziek."

Legend Award - Kensington

De 3FM Legend Award werd vorig jaar voor het eerst uitgereikt en is bedoeld voor een individu of organisatie die door de jaren heen een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse muziekscene. Het is dan ook niet gek dat Kensington deze award mee naar huis mag nemen.

Wanneer de band de award in ontvangst neemt schiet frontman Eloi vol, hij beseft dat dit de laatste award ooit is die de band in deze formatie wint. "Dit raakt me wel", vertelt hij: "3FM heeft ons vanaf moment 1 gesteund en daar ben ik heel dankbaar voor. Dit is een mooie kroon op een prachtige 15 jaar met z'n vieren, dankjewel.”

Beste Album - Goldband met 'Betaalbare Romantiek'

Goldband wint de 3FM Award voor het beste album! De debuutplaat Betaalbare Romantiek kwam afgelopen jaar uit, en sindsdien is het muzikale pad van de band in stroomversnelling geraakt. Op dit album staat onder andere hun 3FM Megahit ‘De Wereld’ en de publieksfavoriet ‘Noodgeval’.

3FM Talent - MEAU

Nederland heeft massaal gestemd en besloten dat MEAU niet alleen de beste song heeft maar ook de 3FM Talent Award thuis een plekje mag geven. “Het is de eerste keer dat ik hier sta en dan gelijk twee awards mee, ik voel me enorm vereerd.”

Beste Groep - Goldband

En niet alleen MEAU maar ook Goldband valt dubbel in de prijzen vanavond. Deze band maakte niet alleen het beste album volgens jullie maar is ook verkozen tot de beste groep. En zoals ze zelf zeggen: “Zo sta je muurtjes te stucen met z’n drieën, en een aantal jaar later ben je de beste groep, het beste album en nog steeds de beste vrienden.”

Schaal van Rigter - RONDÉ met 'Hard To Say Goodbye'

Deze bijzondere award werd eerder deze week al uitgereikt aan RONDÉ voor hun hit 'Hard To Day Goodbye'. De award houdt in dat dit nummer het meest gedraaide liedje van eigen bodem was op 3FM in het afgelopen jaar. RONDÉ werd verrast door niemand minder dan Bastille met het feestelijke nieuws.

Check hier hoe dat ging:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM Awards 2022

Heb jij de show gemist? Kijk 'm hier terug.

Ster advertentie
Ster advertentie