3FM nieuws

Bastille verrast RONDÉ met 3FM Award 'Schaal Van Rigter'

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Bastille verrast RONDÉ met 3FM Award 'Schaal Van Rigter'

De officiële uitreiking van de 3FM Awards vindt donderdag 24 maart plaats, maar één award mocht al worden uitgereikt: de 'Schaal Van Rigter'. Deze bijzondere award is voor het meest gedraaide liedje op 3FM van eigen bodem. Dit jaar gaat de award naar RONDÉ voor hun track 'Hard To Say Goodbye' en is uitgereikt door niemand minder dan Bastille.

Verrassing

RONDÉ stapte nietsvermoedend de zoomcall in, denkende dat het een alledaags interview zal zijn met 3FM-dj Timur. Maar toen het interview van start ging werd er plots nog een partij toegevoegd aan de call: Bastille! De band voor wie RONDÉ 5 april hun show in de Ziggo Dome gaat openen. Bastille verraste de band met het goede nieuws en hun prachtige Engelse uitspraak van de 'Schaal Van Rigter', en de twee bands blikten samen nog even vooruit naar hun show op 5 april.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

foto: 3FM

RONDÉ wint Schaal Van Rigter

De Schaal Van Rigter

De Schaal Van Rigter is dé 3FM Award voor het meest gedraaide liedje van eigen bodem op 3FM. In 2020 ging de prijs naar Eefje de Visser met haar track 'Oh' en dit keer mag Rondé hem mee naar huis nemen voor hun nummer 'Hard To Say Goodbye. Dit aanstekelijke nummer kwam in augustus 2021 en heb je als 3FM-luisteraar uiteraard voorbij horen komen. Dit is overigens niet de eerste keer dat de band deze award mee naar huis neemt. Ook in 2018 won RONDÉ de 'Schaal Van Rigter' voor het nummer 'Naturally'.

3FM Awards 'Beste Song'

Naast de Schaal Van Rigter maakt RONDÉ ook kans op de 3FM Award 'Beste Song' voor hetzelfde nummer. De awards worden donderdag 24 maart uitgereikt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM Awards 2022

De 3FM Awards vinden dit jaar plaats op 24 maart en worden uitgereikt door 3FM-dj's Frank van der Lende en Eva Koreman in 013 Tilburg. Kensington, S10 & Froukje, Goldband, MEAU, Kris Kross Amsterdam & Antoon & Sigourney K treden deze avond op met een liveshow.

Met de 3FM Awards vieren we de Nederlandse popmuziek. Gelukkig weer met publiek, want de 3FM Awards zijn de grootste publieksprijzen voor artiesten in Nederland.

Tijdens de 3FM Awards komt alles samen. We koesteren de gevestigde namen én het nieuwe talent. Dat zie je terug in de lijst met genomineerden. En in de optredens waarin artiesten de samenwerking met elkaar opzoeken of een eerbetoon geven aan de muziek waarmee ze zelf zijn grootgebracht. Het publiek kiest uiteindelijk welke artiesten dit jaar een standbeeld verdienen: een 3FM Award.

Breng nu je stem uit!

Ster advertentie
Ster advertentie