3FM nieuws

Game Of Thrones zet drone-killers in om spoilers te voorkomen

foto: Facebook: Game Of Thrones
  1. Nieuwschevron right
  2. Game Of Thrones zet drone-killers in om spoilers te voorkomen

Hoopte jij wat spoilers uit het volgende (en laatste) seizoen mee te pakken van Game Of Thrones? Dikke vette pech! HBO heeft namelijk drone-killers ingezet om vliegende indringers tijdens de opnames de lucht uit te knallen.

Game Of Drones

Nu het laatste seizoen steeds dichterbij komt, loopt de spanning op. Er mogen absoluut geen beelden gelekt worden, maar hoe krijg je dat ooit voor elkaar met de gigantische filmsets en locaties waar Game Of Thrones wordt opgenomen?

HBO heeft de oplossing: de drone-killer is een apparaatje dat radiogolven gebruikt om vliegende camera's uit de lucht te plukken. Door die golven verliest de drone zijn verbinding met de bestuurder en maakt 'ie een sierlijke landing op de grond. Stiekeme filmers hebben dus geen schijn van kans. Enne, deze killermachine heeft dan wel €30.000 euro mogen kosten, maar als wij tot het bittere einde in spanning zitten is dat de investering zeker waard geweest. Toch? ;)

De geheimhouding wordt uiterst serieus genomen, want naast de drone-killer geeft HBO ook nog eens miljoenen uit aan het opnemen van nepscènes, om mensen op een verkeerd spoort te brengen als er tóch beelden uitlekken. Sneaky bastards.

Het laatste seizoen

We kijken met z'n allen massaal uit naar het nieuwe tevens laatste seizoen, en Game of Thrones is al lekker aan het teasen. We worden alvast warm gemaakt met beelden van alle oude seizoenen, zodat ons geheugen weer een beetje wordt opgefrist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie