3FM nieuws

Je kunt straks écht naar Winterfell en Castle Black uit Game Of Thrones

  1. Nieuwschevron right
  2. Je kunt straks écht naar Winterfell en Castle Black uit Game Of Thrones

Het filmen voor seizoen 8 van Game Of Thrones loopt op zijn einde, dus heeft HBO bepaald dat fans voor het eerst naar de échte sets van de show mogen. Heuj!

Lekker loeren

Eerder was er al een officiële Game Of Thrones Exhibition met een virtual reality Wall waar je jezelf vanaf kon gooien (want hey, waarom niet) en een mooie foto-troon, maar de serie gaat nu nog een stapje verder voor hun fans. Verschillende filmlocaties in Noord-Ierland worden omgebouwd tot permanente attracties die worden opengesteld voor publiek. Denk hierbij aan Winterfell en Castle Black, maar ook een officiële tour door Linen Mill Studios, waar allemaal gimmicks en objecten uit de show tentoongesteld gaan worden.

Het schijnt allemaal te openen in 2019 en het gaat GROOTS worden, als je HBO mag geloven: "It will be on a scale and scope bigger than anything the public as ever seen. We're thrilled everyone will be able to explore Westeros in person."

Het project is een samenwerking met de toeristenorganisatie van Ierland, want zo'n set tentoonstellen is natuurlijk een giga-boost voor de toerismecijfers in die regio. Helemaal slim. Maarre... Met wie zie jij zo'n tripje naar Noord-Ierland wel zitten?

Ster advertentie
Ster advertentie