3FM nieuws

Childish Gambino trekt met nieuwe clip weer de aandacht naar 'm toe

  1. Nieuwschevron right
  2. Childish Gambino trekt met nieuwe clip weer de aandacht naar 'm toe

We mogen weer!

Het is tijd voor een nieuwe clip van Childish Gambino, je zou 'm kunnen kennen van 'This is America', het nummer met de veelbesproken videoclip met hemzelf in de hoofdrol. De clip waarin de werkelijkheid zich op de achtergrond afspeelt en de kijker allerlei entertainment voorgeschoteld krijgt. Zoals we van 'm gewend zijn zit ook deze clip vol met referenties en diepere lagen. Let's break it down.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zullen we eerst beginnen met een lijst met bekende mensen die we tegenkomen? Je ziet onder andere: J. Cole, Rihanna, Michael Jackson, Travis Scott, Nicki Minaj, Kanye West, SZA, Michelle Obama, Beyoncé, Oprah, Gucci Mane, Snoop Dogg, Eminem, The Weeknd, Dr. Dre, Diddy, JAY-Z, OutKast, Janelle Monae, Chance the Rapper, Kid Cudi, A$AP Rocky, 21 Savage, Trippie Redd, Kodak Black, Lil Pump, Migos, Future, Drake, Meek Mill, Pusha T, Lil Wayne, Slim Jxmmi, Swae Lee, Lil Yachty, Solange. En nu vergeten we er waarschijnlijk nog een paar.

Maatschappelijke thema's met een zoet melodietje

Childish Gambino (muzikant/acteur/schrijver/comedian Donald Glover) loopt in de clip rustig door de straat. Het is bekend dat hij graag maatschappelijke thema's aan de kaak stelt zoals gun violence en het milieu. In de clip is het broeierig warm, te zien aan de watergevechten tussen mensen, de barbecue en de oranje lucht. Alle personages in de clip genieten ook van het heerlijke weer op hun eigen manier.

Celebrity nieuws

In de clip vat hij het celebrity-nieuws samen van afgelopen jaar. Dit doet hij door kinderlijke situaties te schetsen met de celebs in de hoofdrol. De gevestigde namen in de industrie lijken afgebeeld als volwassenen, waar de jongere garde rappers als kinderen wordt afgebeeld. Duidelijke voorbeelden zijn onder andere Travis Scott die een blokkenhuis van Nicki Minaj omduwt, een referentie naar het album ASTROWORLD van Scott dat Queen van Nicki Minaj van de eerste plaats afhield in de hitlijsten. Even verderop zien we Kanye West die huilend getroost wordt door Michelle Obama. Kanye was de afgelopen tijd in opspraak door met een Make America Great Again pet rond te lopen en openlijk ervoor uit te komen pro-Trump te zijn. Kanye zou nooit echt serieus genomen worden door de Obama's terwijl hij dat wel graag zou willen. Toch heeft Bino zelf de hele tijd zijn oordopjes in en loopt hij stug door. Alsof hij niet wil meegetrokken worden door alle heisa.

Zwarte achtergrond

Sommige artiesten worden niet in het verhaal getoond, maar krijgen een eigen moment voor een zwarte achtergrond. Daar zien we bijvoorbeeld Kanye West, Chris Brown, OutKast, Kid Cudi, Rihanna. Hier zijn meerdere theorieën over; de grootste tot nu toe is dat Childish Gambino deze artiesten ziet als hij z'n ogen dicht doet. Over deze artiesten denkt hij langer na. Bijvoorbeeld Kid Cudi als een gekwetst en depressief persoon die een lastige tijd heeft gehad. Kanye die misschien niet goed begrepen wordt. Daarnaast natuurlijk Michael Jackson, Whitney Houston, OutKast en Rihanna die hij openlijk adoreert.

Speculeren, speculeren

We weten natuurlijk niet zeker of al deze theorieën kloppen, het zijn maar aannames. Maar het is simpelweg te leuk om erover te speculeren. We weten het pas zeker als Childish Gambino zelf erover begint te praten.

Ster advertentie
Ster advertentie