Naar homepage
3FM nieuws

Childish Gambino maakt bijen weer sexy

  1. Nieuwschevron right
  2. Childish Gambino maakt bijen weer sexy

Het is niet normaal heet in Nederland! We zitten inmiddels middenin de tweede hittegolf en het gras wordt geel door droogte, de korte broeken zijn overal ausverkauft en de zomerhits vliegen je om de oren.

Dit zal Childish Gambino ook gedacht hebben toen hij een paar weken terug de EP Summer Pack dropte. Hierop staan twee heerlijk zomerse nummers, vol met Zuid-Amerikaanse gitaren en mellow zangkoortjes.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alleen op titel zijn dit al twee topaanvullingen voor je zomerplaylist, dus je knalt ze meteen in je lijssie. Lekker voor als je straks met je airco aan in de file staat richting het strand. Maar na het zwoele liefdesliedje 'Summertime Magic' hoor je in 'It Feels Like Summer' ineens dit…

Every day gets hotter than the one before
Running out of water, it's about to go down
Go down
Air that kill the bees that we depend upon
Birds were made for singing, wakin' up to no sound
No sound

...en dan besef je ineens dat het eigenlijk ook niet normaal is dat het zo heet is in Nederland! Global warming is een feit en Childish Gambino weet weer als geen ander dit soort confronterende zaken aan de kaak te stellen, net zoals hij deed bij 'This Is America'.

Tijd voor awareness

En nu is het dus de beurt aan het milieu. Niet gek, want naast het sociaal-politieke klimaat is het klimaat van onze planeet ook vaak in het nieuws de laatste tijd. Onlangs was het al Earth Overshoot Day, de dag waarop we meer van onze aarde gebruiken dan dat-ie ons kan bieden. En de hitte die we deze zomer nogal intens voelen? Die wordt later waarschijnlijk gezien als een 'koele' zomer. Ai.

Dus de volgende keer dat je lekker met je cocktail in een hangmat aan het chillen bent, zet dan de zomerse tunes van Childish Gambino op en denk bijvoorbeeld een beetje aan de bijen!

Ster advertentie
Ster advertentie