Mega Top 30 (AVROTROS)

Indrukwekkende video bezorgt Childish Gambino eerste hit

  1. Nieuwschevron right
  2. Indrukwekkende video bezorgt Childish Gambino eerste hit

Childish Gambino is de hoogste binnenkomer in de Mega Top 50. Met 'This Is America' komt de zanger binnen op 12. En dat heeft hij met name te danken aan de streams van de bijbehorende video.

>> Lees ook: De verborgen boodschap in 'This Is America'

Alleskunner

Donald Glover, zo heet 'ie eigenlijk en hij is acteur, schrijver, cabaretier, regisseur, producer, componist, zanger, rapper en dj. Normaal gesproken heb je daar negen mensen voor nodig, maar Donald kan dat allemaal in z’n eentje. Als rapper gebruikt hij de artiestennaam Childish Gambino, en als zodanig scoort Donald deze week zijn debuuthit in de Mega Top 50. In Amerika timmert Glover/ Gambino muzikaal al wat langer aan deweg, en daar is 'This Is America' zijn eerste nummer 1-hit. Ook in Canada en Nieuw-Zeeland bereikte het nummer al de toppositie. Zijn vorige single, 'Redbone', bereikte nummer 12 in de VS, maar leverde Donald/Childish wel een Grammy Award op, de hoogste muzikale prijs in Amerika.

Acteren

Maar acteren kan Gambino/Glover ook, want voor de tv-serie Atlanta, die hij regisseerde en waarin hij de hoofdrol vervulde, leverde hem twee Emmy Awards op, de hoogste onderscheiding voor Amerikaanse tv-shows: die voor beste acteur en beste regisseur. Verder sleepte hij nog een hele sloot prijzen in de wacht, dus eigenlijk ontbreekt alleen nog een Oscar. Dit jaar speelt Childish/Donald een rol in de film Solo: A Star Wars Story, een spin-off van Star Wars, dus misschien is die filmprijs al wel in aantocht.

'I'm like... sensitive'

Vorig weekend was Childish Gambino te gast bij Jimmy Kimmel. Hij reageerde daar op de tsunami aan reacties die hij online kreeg. Opvallend is dat hij zelf helemaal niet op internet zit, tot een paar dagen voor hij 'This Is America' live bij Saturday Night Live liet horen. "It's bad for me. I'm like... sensitive."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie