3FM nieuws

Death From Above is weer terug bij de basis

  1. Nieuwschevron right
  2. Death From Above is weer terug bij de basis

Huh waar is de '1979' achter Death From Above gebleven? Nou, hij is weer weg! Het dancelabel DFA Records had de band eindelijk zover dat ze (wegens de gelijkenis en vergissingsgevaar) een jaartal achter hun naam plaatsten, maar het duo uit Canada heeft hun originele naam alweer teruggenomen. En dat deden ze samen met het uitbrengen van een nieuwe single: 'Freeze Me'.

Terug naar de basis

'Freeze Me' is de eerste track die de band in drie jaar heeft uitgebracht. Deze vernieuwde versie en sound van zichzelf noemen ze de puurste tot nu toe. Ze wilden met hun volgende plaat weer helemaal terug naar de basis, dus dat hebben ze gedaan.

Tijdens het beluisteren van ouder materiaal vonden Sebastien en Jesse namelijk dat ze veel te veel extra lagen toevoegden aan de muziek. Allemaal onnodig! Dus nu gaan ze weer volledig 'stripped down', vertelt Sebastien in een interview met NME.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Freeze Me'

De track begint met een supercatchy piano-riedeltje die de basis legt voor de rest van het nummer. En voor mensen die bang zijn dat 'stripped down' betekent dat de energie misschien minder wordt... No worries! Het nummer ramt aardig door.

Maar waar gaat 'ie dan over? Sebastien: "It's pretty much a love song I think. It's always difficult for me to describe a straight up love song. Not that I was trying to do that in any way, the song kind of just spilled out."

Outrage! Is Now

'Freeze Me' hoor je vanaf nu op 3FM! Wil je nog meer Death From Above? Het album dat bij deze single hoort, is inmiddels ook uit. Check Outrage! Is Now hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie