3FM nieuws

The xx treedt met 'Dangerous' volledig buiten hun comfort zone

  1. Nieuwschevron right
  2. The xx treedt met 'Dangerous' volledig buiten hun comfort zone

Dat I See You van The xx een compleet ander album is dan zijn voorgangers wordt al meteen duidelijk bij de openingstrack 'Dangerous'. Niks wegdromen bij mysterieuze melodieën, de track knalt er meteen in met een trompet. Een trompet?! Jazeker, een trompet!

Buiten je comfort zone

Toen het album net uitkwam schreef een recensent van Pitchfork dit: "The first time I hit play on I See You, I thought I was listening to the wrong record." Zo uit het niets komt 'Dangerous' eigenlijk. Toch is hij super sprekend voor de rest van de plaat, The xx maakte er namelijk geen geheim van dat ze bij dit album graag wat meer buiten hun comfort zone wilden treden. Romy: "We let go of any sort of rules we had for ourselves before. This album is a collection of quite different sounding songs."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Dangerous'

De track laat vooral de steeds groter wordende invloed zien die Jamie xx op de plaat heeft gehad. In de afgelopen jaren is hij een steeds belangrijker onderdeel van het drietal geworden. Zijn solo-uitstapjes heeft de volledige band geïnspireerd om het soms ietwat anders aan te pakken. Daarom dat de track 'Dangerous' met een soort van blazers-intro start, een kleine pauze heeft en daarna meteen in de meeslepende en donkere beats van Jamie vervalt.

De track gaat over dat moment dat je in een gevaarlijke relatie terecht bent gekomen, maar daar simpelweg schijt aan hebt. Het is spannend en zelfs als het mis zou gaan dan nog was dit de meeste favoriete fout die je ooit hebt gemaakt. We've all been there!

Vanaf deze week hoor je de track voorbij komen op 3FM.

Ster advertentie
Ster advertentie