3FM nieuws

Wat is er allemaal al bekend over Simulation Theory van Muse?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is er allemaal al bekend over Simulation Theory van Muse?

Simulation Theory is de titel van het aankomende album van Muse. Wat zit daarachter? De band gaat al een tijdje mee en heeft het begrip conceptalbum zich helemaal eigen gemaakt. Er zijn inmiddels ook alweer genoeg details bekendgemaakt over hun nieuwste creatie. En laten we dat nou even allemaal op een rijtje hebben gezet...

Titel: Simulation Theory

De simulation theory stelt dat alles dat er bestaat in het universum en onze eigen 'echte wereld' eigenlijk een kunstmatige computersimulatie zou zijn. De theorie baseert zich op de ontwikkeling van gesimuleerde realiteit. We zijn dus eigenlijk allemaal Sims-poppetjes in een wereld die door iemand anders wordt geregeld. Het is al vaker het plot geweest van meerdere sci-fi boeken, films en andere shows. Thanks Muse, wij halen hier vast de aluminiumhoedje weer uit de berging.

Artwork: van een bekende

Het artwork is inmiddels ook naar buiten en neemt je meteen mee naar de jaren tachtig, geheel binnen het plaatje dat Muse met dit conceptalbum heeft bedacht. De persoon achter dit artwork ken je misschien via een andere weg: de serie Stranger Things. Die poster zijn ook van zijn hand!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Natuurlijk is de artwork van de superdeluxe versie compleet anders dan het normale artwork. Waarom zou het anders superdeluxe heten? Ook dit artwork is gemaakt door iemand die je misschien kent. Paul Shipper maakte eerder het artwork voor Star Wars: The Last Jedi en Avengers: Infinity War.

Tracklist: keurig in het midden

De tracklist van het album is inmiddels bekend. Hij is elf nummers lang en wordt opgebroken door de track 'Something Human', die je eerder hoorde op 3FM. De gisteren uitgekomen track 'Pressure' is inmiddels 3FM Megahit. Ook een tof nieuwtje is dat elke track van het album een eigen video krijgt. Prima plan toch?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Producer: met schuilnaam

Timothy Zachary Mosley zegt je waarschijnlijk niet zo heel veel, maar je kent 'm sowieso. Het gaat hier namelijk om Timbaland, die eerder de producties van Justin Timberlake en Nelly Furtado deed. Timbaland heeft bij dit album de track 'Propaganda' op zijn naam staan.

Normaal, super en super-deluxe

Het album komt op 9 november uit en is op drie manieren fysiek te verkrijgen. Bij het standaard formaat krijg je gewoon elf nummers. Ben je nou een superfan, dan krijg je zestien nummers, waarvan er vier nummers vanuit een 'alternatieve realiteit' komen, aldus de band. Ben je superdeluxe fan?! Dan is het mogelijk nóg een stapje hoger te gaan en het album ook op vinyl te krijgen!

Als laatste willen we je graag even deze diepe gedachte over de track 'Thought Contagion' met je delen vanuit zanger Matthew Bellamy: "Thoughts are contagious: they spread like a virus, or like genes. If you spend a few hours watching American news, well, that's were the first part of the song came from. It's kinda like some strange bubble where they're all living up Trump's bum, basically. It gets inside your mind. I think that's where the song came from. You start walking round worrying about things that you wouldn't normally think about. How other people's ideas can kinda take over your own if you're not careful."

Nogmaals, kom er maar in met je aluminium-hoedjes.

Het super-deluxe artwork van Simulation Theory.
Ster advertentie
Ster advertentie