3FM nieuws

De gloednieuwe grunge-band Beachdog speelt rockversie van 'L'Amour Toujours' in de 3FM Live Box

  1. Nieuwschevron right
  2. De gloednieuwe grunge-band Beachdog speelt rockversie van 'L'Amour Toujours' in de 3FM Live Box

David, Ruben, Sybrand, Vincent en Mex vormen samen de nieuwe grunge/hardrock-band van Nederland: Beachdog. Vanmorgen ging het dak eraf in de 3FM Live Box bij Sanders Vriendenteam. De band speelde hun eigen nummer 'Crawl In Pieces' en een keiharde cover van 'L’amour Toujours'. Daarnaast is het ook nog eens extra feest want de band brengt vandaag hun eerste 7 inch EP uit.

Muziekkriebels

We kennen David natuurlijk als zanger van de band John Coffey die een aantal jaar geleden zijn gestopt met muziek maken. Daarna is hij gaan werken aan podcasts en was hij zelfs nog één van onze nacht-dj’s bij 3FM.

Toch was er een groot gemis voor het maken van muziek: “Al vrij snel begon het muziekmaken toch wel weer te kriebelen. De eerste zomer nadat we gestopt waren dacht ik: je bent toch gewoon muzikant? Wat is dit nou? Dus toen heb ik een Instagrambericht eruit gestuurd met ‘hallo ik zoek een gitarist’, en daar kwam Ruben.” Samen zijn zij begonnen met het schrijven van de eerste liedjes van Beachdog.

Crawl In Pieces

'Crawl In Pieces' is het eerste nummer dat vanmorgen is gespeeld in de 3FM Live Box. Dit nummer had een speciale betekenis voor David: “Ik ben van jongs af aan religieus opgevoed en daarom mocht ik niet naar elk soort muziek luisteren. In de ogen van de kerk was de muziek van bijvoorbeeld Lady Gaga of The Eagles satanistisch. Met dit nummer doe ik een poging om in hun ogen ook satanistisch te zijn. Ik hoop dat de 14 jarige kerkgangers uit Oldebroek en Elburg, waar ik ben opgegroeid, dit horen en dat de kerk dan zegt: maar dit moet je echt niet doen! Het is eigenlijk gewoon een beetje afrekenen met dat strenge gedoe.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

L'Amour Toujours

De ultieme dance klassieker 'L'Amour Toujours', maar dan keihard met gitaren in een rockversie, check de cover van Beachdog hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Even over iets anders. Wist je het al? Dit jaar komt het Glazen Huis weer terug.

3FM Serious Request 2022

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Over Het Vergeten Kind


Ster advertentie
Ster advertentie