3FM nieuws

Lewis Capaldi geeft gezondheidsupdate en cancelt opnieuw tour

foto: Lewis Capaldi op Glastonbury 2023. AFP, Oli Scarff
  1. Nieuwschevron right
  2. Lewis Capaldi geeft gezondheidsupdate en cancelt opnieuw tour

Al eerder gaf Lewis Capaldi aan dat het een reële optie is dat hij wellicht zou moeten stoppen met zijn muziekcarrière omdat hij leeft met Gilles de la Tourette. Begin deze maand nam hij dan ook een pauze cancelde hij shows omdat het hem fysiek en mentaal te veel werd.

Steun tijdens Glastonbury

Afgelopen weekend stond de zanger voor het eerst weer op het podium sinds die pauze. Lewis stond op Glastonbury maar toen hij aan zijn hit 'Someone You Loved' begon, zat zijn syndroom hem in de weg en werd hij door plotselinge bewegingen belemmert bij het zingen. Gelukkig kon hij rekenen op de onvoorwaardelijke steun van zijn fans en zongen ze het nummer voor hem af.

Check het emotionele moment hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer tijd nodig

Helaas betekent dit dat het niet goed gaat met Lewis Capaldi. De zanger heeft meer rust nodig en kondigt dit aan via een Instagram post. "I'm very sorry to let you know I'm going to be taking a break from touring for the foreseeable future." Ook geeft Lewis aan dat hij het nog steeds een lastige boodschap vindt om te brengen ondanks dat het voor velen niet als een verrassing zal komen.

Na zijn show op Glastonbury verontschuldigde de zanger zich voor het wegvallen van zijn stem en liet hij al doorschemeren dat hij waarschijnlijk niet veel meer zal optreden dit jaar. Dit bevestigt hij nu in zijn statement. “On Saturday it became obvious that I need to spend much more time getting my mental and physical health in order, so I can keep doing everything I love for a long time to come.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie