3FM nieuws

Fans helpen Lewis Capaldi op Glastonbury met het afmaken van 'Someone You Loved'

foto: Lewis Capaldi op Glastonbury 2023. Oli Scarff, AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Fans helpen Lewis Capaldi op Glastonbury met het afmaken van 'Someone You Loved'

Lewis Capaldi hield tot aan Glastonbury even rust omdat het hem fysiek en mentaal te veel werd. De zanger deelde vorig jaar dat hij leeft met Gilles de La Tourette en dit belemmert hem tijdens het maken van muziek. Ook tijdens zijn optreden in Glastonbury dat afgelopen weekend plaatsvond, werd het voor Lewis even te veel.

Steun van fans

In een persoonlijk statement op Instagram gaf Lewis eerder deze maand aan dat hij rust moest nemen en daarmee een aantal concerten af moest zeggen. "Dit is een moeilijk bericht en eentje die mij pijn doet om te schrijven. Maar het spijt mij heel erg om te zeggen dat ik mijn verplichtingen moet afzeggen, van nu totdat ik op 24 juni op Glastonbury speel. Ik ben niet echt thuis geweest sinds Kerst en op het moment worstel ik ermee om een beetje vat te krijgen op alles." De zanger gaf aan dat hij moet "rusten en herstellen" om een goede show neer te zetten op Glastonbury en al zijn andere aankomende shows.

Toen hij op het festival zijn hit 'Someone You Loved' zong, lukte het hem door plotselinge bewegingen als gevolg van het syndroom niet om het nummer af te maken. Maar gelukkig kon Lewis zoals altijd rekenen op zijn fans en ondersteunden ze hem bij het afmaken van het nummer.

Bekijk het emotionele moment hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verontschuldiging

Ondanks de onvoorwaardelijke steun van het publiek, voelde Lewis Capaldi zich enorm schuldig. "Glastonbury, het spijt me heel erg. Ik ben een beetje boos op mezelf. Ik verontschuldig me echt. Jullie zijn allemaal naar hier gekomen en mijn stem is echt aan het wegzakken."

Ook denkt de zanger dat hij niet veel meer zal optreden dit jaar: "Ik heb het gevoel dat ik de komende weken weer een kleine pauze zal nemen. Dus jullie zullen me waarschijnlijk de rest van het jaar niet veel meer zien. Maar als ik terugkom en als ik jullie zie, hoop ik dat jullie nog steeds naar ons willen kijken.”

Ster advertentie
Ster advertentie